Sighisoara




MET primește Premiul I la Gala Societății Civile 2016

7 Iunie 2016

MET primește Premiul I la Gala Societății Civile 2016, în secțiunea Protecția Mediului, pentru proiectul "Agricultură durabilă în zone defavorizate ale României: Conservarea și valorificarea soiurilor de fructe".

Pe dealurile satului Mălâncrav, ca și în alte locuri din Transilvania, încă se mai înalță pomi fructiferi bătrâni care pe lângă roade, oferă adăpost pentru o mulțime de făpturi care trăiesc într-un ecosistem variat și armonios.

Merii sunt atât de reprezentativi pentru acest sat încât i-au adus și numele de “Almakerék”, care se traduce din limba maghiară prin “roată de mere”. 

Livada Mălâncrav, atestată încă din 1305, cuprinde o bogată varietate de soiuri de meri, pruni și nuci, împreună cu o floră și o faună diversă. In special merii sunt din soiuri vechi, autohtone, cu deosebită valoare istorică și economică. Îmbătrânirea copacilor, regenerarea insuficientă, asaltul varietăților comerciale și pierderea meșteșugului altoirii sunt amenințări generale pentru această livadă și altele asemenea ei. 

Vă invităm să descoperiți livada demonstrativă Mălâncrav și realizările noastre și mai ales vă îndemnăm să ne urmați pașii:

învățați să plantați pomi fructiferi și să îngrijiți o livadă care susține diversitatea biologică! învățați să recunoașteți soiurile vechi și implicați-vă în păstrarea lor! valorificați fructele făcându-vă timp să stoarceți un suc proaspăt, să coaceți o prăjitură sau să faceți gemuri sau compoturi din caietul cu rețete al bunicii!



Daca ti-a placut articolul, urmareste Sighisoara Online si pe Facebook si Twitter!




Poti citi in continuare







Elsig Computers



Radioson
Blues Festival


Transart




PRIVACY POLICY - GDPR



Update cookies preferences