Sighisoara

Vremea in Sighisoara : 15.5 °C vremeaRadioSon: In momentul de fata in Sighisoara pot fi realizate doar inlocuiri de componente la reteaua de iluminat public

23 Februarie 2017

“Contractul de concesiune a serviciului de iluminat public din Sighisoara a expirat in 2014. În lipsa unui contract de concesiune a serviciului de iluminat public și potrivit noilor reglementari privind serviciile de utilitate publică, posibilitatea de intervenție a municipalitații în acest domeniu se limitează în a încheia contracte de servicii având ca obiect doar înlocuiri de componente, fără a avea posibilitatea de a moderniza sau extinde sistemul de iluminat existent”, se arata intr-un comunicat transmis de Primaria Sighisoara.

Potrivit acestui comunicat in luna septembrie 2016 s-a modificat legislația și abia în luna noiembrie s-a putut încheia un contract de intervenție, cu scopul de a soluționa sutele de sesizări și reclamații referitoare la defecțiunile sistemului de iluminat public.
În perioada 22.11. -23.12.2016 au fost executate o serie de lucrări la rețeaua de iluminat public, constând în repararea corpurilor de iluminat defecte, remedierea defectelor de pe rețea și înlocuirea becurilor arse in sat Hetiur si pe străzile și cartierele din municipiul Sighișoara, fiind inlocuite aproximativ 200 de becuri si peste 50 bobine, potrivit comunicatului transmis de Primaria Sighisoara privind lucrarile la reteaua de iluminat din municipiu.

In comunicat se mai precizeaza ca datorită procedurilor de achiziție publică, încheierea unui contract de concesiune a serviciului de iluminat public presupune o perioadă de timp destul de îndelungată, iar procedura poate fi demarată doar după aprobarea bugetului local pe anul 2017 de către Consiliu Local Sighișoara, fiind necesara aprobarea Caietului de sarcini, publicarea in Seap, evaluarea ofertelor si stabilirea ofertantului castigator si comunicarea rezultatelor procedurii. 
În situația în care nu vor exista contestații se va putea aproba de către Consiliul Local Sighișoara contractul de achiziție publică si se va semna contractul de concesiune a serviciului de iluminat public din Sighisoara, se mai arata in comunicat.


Sursa stire RadioSon Sighisoara

Daca ti-a placut articolul, urmareste Sighisoara Online si pe Facebook si Twitter!
Poti citi in continuareElsig ComputersRadioson
Blues Festival


Transart