Aplicatia pentru mobil Explore RO ofera Ghidul Romaniei in turism, Sighisoara inclusa

0
861
views

Ministerul Turismului a lansat, miercuri, la Târgului Internaţional de Turism de la Berlin aplicaţia ‘Explore RO’, creată special atât pentru turiştii străini, cât şi pentru românii care vor să descopere România, aceasta fiind disponibilă în prezent în limba engleză.

“Astăzi se face un pas important în ceea ce priveşte viitorul promovării României în exterior, dar şi în interior. Românii trebuie să descopere România, dar şi să o redescopere. Aplicaţia pe care astăzi o promovăm şi o lansăm la târgul de la Berlin este un prim pas spre o promovare coerentă pe care o lansăm ca o linie principală în ceea ce priveşte viitorul turistic al României. Aplicaţia nu a costat nimic, este un parteneriat cu Eventya, o companie cu vechime în domeniu în ceea ce priveşte realizarea de aplicaţii pentru turismul românesc.

Este un câştig bilateral, în sensul în care compania a venit şi şi-a oferit serviciile statului român pentru realizarea acestei aplicaţii. Asta arată că vorbim despre o companie românească în adevăratul sens al cuvântului. Câştigul din partea statului este că nu s-a folosit absolut niciun leu pentru realizarea acesteia. Urmează ca, în urma discuţiilor pe care o să le avem cu conducerea companiei, să semnăm un contract de mentenanţă. Discutăm de pasul doi care înseamnă o upgradare zilnică a acestei aplicaţii şi se va ajunge până la momentul în care inclusiv unităţi de cazare, chiar şi agenţii de turism care sunt licenţiate de către Ministerul Turismului, se vor afla în interiorul aplicaţiei, iar aceste pagini personale ale acestor unităţi de cazare sau agenţii de turism vor fi administrate de către aceştia şi pot introduce toate datele pe care le consideră necesare pentru a-şi promova activităţile sau serviciile turistice pe care le oferă’, a explicat ministrul Turismului, Mircea Dobre. Mai multe infomatii despre aplcicatie gasiti pe pagina de web Explore Romania.