Concert de jazz cu Ana Cristina Leonte, Albert Tajti si Ciprian Pop, Sambata, 29 iulie, Conacul Apafi, Malancrav

0
377
views

Sâmbătă, 29 iulie, ora 13.00, Conacul Apafi, Malancrav
Concert de jazz cu
Ana Cristina Leonte (voce)
Albert Tajti (pian)
Ciprian Pop (chitară)
+ studenții secției de jazz a Academiei ICon Arts

Vă rugăm să vă rezervați locurile din timp la reservations@iconarts.ro

Ana-Cristina Leonte este una din cele mai importante cântărețe, compozitoare și conducatoare de formație din noua generație a muzicii românești.
A câștigat numeroase premii la competiții de jazz, cum ar fi titlul pentru Cel mai bun solist vocal, în cadrul Concursului Internațional Johnny Raducanu (2015).
În anul 2013 Ana-Cristina a obținut titlul Best Vocal Performance Award la Sibiu Jazz Festival și, împreună cu Michael Acker și Albert Tajti, a obținut Marele Premiu – Cea mai bună trupă de jazz în 2012 la Târgu Mureș.
În primăvara anului 2014 a fost invitată, în calitate de solistă, alături de Big Band-ul Radio, la Gala premiilor Radio România Cultural, eveniment urmat de un concert la Viena, sub egida Institutului Cultural Român, alaturi de Electric Brother, Alexandru Anastasiu, Elena Morosanu și Tavi Scurtu.

Albert Tajti este unul dintre cei mai reprezentativi pianiști de jazz din România.
Pe parcursul facultății se alătură proiectelor de jazz existente și participă la numeroase cursuri și concursuri pentru a-și extinde orizonturile muzicale, printre care se numără și cursurile ICon Arts la care ia parte pentru perfecționare în acompaniament și solistică, sub îndrumarea profesorului Mircea Tiberian, cursuri urmate consecutiv între anii 2010 și 2012.
În toamna anului 2011 se stabilește în București și colaborează de atunci cu succes, atât în rol de acompaniator, cât și în rol de compozitor și aranjor, cu unii dintre cei mai buni muzicieni de jazz din România: Luiza Zan, Nadia Trohin, Ana Cristina Leonte, Nicolas Simion, Cristian Soleanu, Alex Man, Sorin Romanescu, Ciprian Pop, Michael Acker, Răzvan Cojanu, Vlad Popescu, Octavian Scurtu; fiind în același timp prezent pe scenele celor mai importante festivaluri: Bucharest Jazz Festival, Green Hours International Jazz Festival, Alba Jazz, Jazz TM, Dobrojazz, EUROPAfest, The Gardener Jazz Festival, Csiki Jazz, Street Delivery.

Ciprian Pop se numără printre cei mai apreciați chitariști de jazz din peisajul românesc. Talentul muzical a fost moștenit de la părinții săi, aceștia fiind la rândul lor interpreți de muzică pop.
În 2009 a fost desemnat câștigătorul concursului – ’’Festivalul Ziua Chitarelor’’ prima ediție – București. În 2011 a câștigat premiul pentru cel mai bun instrumentist la ’’Festivalul Internațional Studențesc de Jazz’’ din Târgu – Mureș. În cadrul aceluiași festival a câștigat și Trofeul în cadrul grupului Jazz Challenge.
A susținut numeroase concerte cu Sorin Romanescu, Luiza Zan, Vlad Popescu, Cristian Soleanu, Mircea Tiberian, Nicolas Simion, Alex Man și mulți alți artiști de renume.
În ce privește muzica contemporană, s-a implicat în proiecte cu Mihaela Vosganian și Irinel Anghel, parte din grupul experimental Inter-art.

————
Evenimentul face parte din cea de-a XV-a ediție a Festivalul ICon Arts.
http://www.iconarts.ro/festivalul-icon-arts/program-2017/