Invitatie la Saptamana Haferland

0
279
views

In perioada 9-14 august se desfasoara festivalul “Săptămâna Haferland”, cel mai mare eveniment dedicat promovării culturii săsești din Transilvania. Hai și tu să descoperi farmecul acestei zone și cele mai frumoase tradiții săsești. Te așteaptă concerte de orgă și muzică clasică în bisericile fortificate, proiecții de filme, baluri tradiționale săsești, expoziții de fotografie, activități pentru copii, piese de teatru, brunch cu preparate săsești pregătite de localnici sau chefi experimentați, dar și o zonă unde poți lua oricând o pauză de relaxare și revigorare marca hei.

Cea de-a cincea ediție a festivalului va avea loc în localitățile Rupea, Viscri, Saschiz, Roadeș, Criț, Bunești, Homorod, Archita, Cloașterf și Meșendorf. Acestea au căpătat de-a lungul anilor un farmec aparte, păstrându-și totodată autenticitatea. Dacă vei vizita satele incluse în evenimentul ”Săptămâna Haferland”, cu siguranță te vei simți ca și cum te-ai întoarce în timp, în vremea vecinătăților. Vei găsi aici case solide, ce arată ca niște cetăți în miniatură, cu camere austere, dar în care mobila din lemn masiv, pictată manual cu motive tradiționale și în culori vesele, stă la loc de cinste.

În plus, gospodăriile, curțile și grădinile sașilor se integrează armonios în peisajul cu livezi, pășuni și fânețe, iar familiile din zonă te primesc în casele lor cu brațele deschise.