RadioSon: A fost transmisa o informare de vreme rea valabila si pentru zona noastra

0
719
views

Vineri noapte va fi cel mai rece. ANM a instituit alertă cod portocaliu de ninsori abundente şi local viscolite în zona montană. Printre judeţele care se vor afla sub incidenţa codului portocaliu se afla si judetele Sibiu, Braşov, Harghita, iar judetul Mures se afla sub cod galben de vreme rea.

România este traversată de un ciclon, care determina răcirea accentuată și ninsori abundente. Temperaturile în această perioadă, în medie, vor fi cuprinse 3 şi 12 grade, când ar trebui să avem între 14 şi 21 de grade Celsius. Noaptea de vineri spre sâmbătă va fi cea mai rece, cu temperaturi negative cu valori în depresiuni care vor scădea până la -8 grade Celsius.

La nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență sunt pregătiți peste 2.000 de pompieri cu 400 de mijloace de intervenție, iar Poliția Română va mobiliza 1.700 de polițiști rutieri pe arterele de circulație din zonele vizate. De asemenea, 300 de jandarmi montani sunt pregătiți să acţioneze zilnic, pentru a acorda sprijin persoanelor aflate în dificultate sau pentru a interveni în orice situație ce necesită o intervenție rapidă de salvare/ evacuare.
De asemenea, în toate județele aflate sub avertizări, vor fi activate grupele operative de intervenție de la nivelul inspectoratelor județene pentru situații de urgență.
Administraţia Naţională de Meteorologie precizează că vremea se va îndrepta din weekend, iar de săptămâna viitoare temperaturile vor fi în creştere.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara