RadioSon: Ambasada Elvetiei va sustine cu siguranta editia din acest an a Academiei Sighisoara

0
688
views

Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, Urs Herren, a declarat marti pentru Agerpres la finalul întrevederii avute cu prefectul judeţului Mureş, şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, că Ambasada va susţine ediţia a XXIV-a a Festivalului Academia Sighişoara, care va avea loc în perioada 1-14 august, întrucât acesta este un proiect important şi de tradiţie.
„Am auzit despre acest festival care a consolidat în timp viaţa culturală Sighişoarei şi care durează de mult timp. Pot să spun că Ambasada Elveţiei gestionează un fond dedicat proiectelor culturale, care este finanţat de companii private elveţiene care activează în ţară. Vom sponsoriza cu siguranţă ediţia din acest an şi vom face demersuri pentru a susţine financiar şi pe viitor acest proiect, pentru că este un proiect important şi de tradiţie. Ne vom întâlni cu dl. Alexandru Gavrilovici (directorul Academiei Sighişoara n.r.) peste câteva săptămâni şi vom discuta detaliile. Ceea ce vă pot spun sigur este că vom contribui şi la ediţia din acest an, aşa cum am a făcut-o şi până acum”, a precizat ambasadorul Urs Herren.
Diplomatul a afirmat că va face tot posibilul să participe la Academia Sighişoara, care va debuta în data de 1 august, de Ziua Naţională a Elveţiei, şi va dura timp de două săptămâni.
Academia Sighişoara a fost considerată către de site-ul CMUSE, care oferă cele mai noi ştiri şi videoclipuri din industria muzicală mondială, ca fiind una dintre cele mai interesante 20 de destinaţii muzicale din întreaga lume. 
Foto: academia-sighisoara.com

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara