RadioSon: Expozitie internationala de pictura la Sighisoara

0
378
views

În perioada 18-31 august 2017, la Sala Sander va avea loc Expoziția de pictură “Antologia întâlnirilor” organizată de artista Alina Deică, născută la Botoșani și stabilită în Viena, unde pictează și expune de mulți ani.
Vernisajul expoziției va avea loc în data de 19 august, la ora 17.00, cu o introducere făcută de scriitorul Florin Toma, redactor la Viața Românească, care descrie această expoziție: “Antologia întâlnirilor” este titlul celei mai recente expoziţii semnate de ALINA DEICĂ, o artistă ale cărei viziuni flamboaiante ştim sigur că fac cinste şi că pot orna orice simeză. Tablourile ei sunt nu doar ocheade fermecătoare aruncate fantasticului, dar şi subiecte de meditaţie profundă asupra câtorva mari teme: visul, existenţa, evazionismul, călătoria, imaginarul, natura.

Privitorii vor avea deloc pasabilul privilegiu, timp de două săptămâni, de a valida o serie de “întâlniri” memorabile între superb şi oniric, între magic şi verosimil, între desfătare şi emoţie.
Alina Deică aduce cu sine în burgul medieval al Sighişoarei un aer meditativ proaspăt, ca zefirul unei seri de vară. (FLORIN TOMA – “Viaţa Românească”).
Odată cu picturile artistei Alina Deică, vor fi expuse și lucrări ale celor doi invitați: pictorița Adriana Ileana Bădescu, din Roma, Italia, și pictorul Gigi Albu din Romania.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara