RadioSon: Maine vor suna sirenele si in Sighisoara in cadrul celui mai amplu exercitiu de alarmare

0
585
views

Cel mai mare exerciţiu din ultimii ani de testare a sistemelor de alarmă continuă .
Acţiunea a început ieri şi se va încheia vineri. În acest interval, pompierii vor testa toate cele 7000 de sirene din ţară, dar şi viteza de reacţie a autorităţilor.

În plus, se va verifica dacă populaţia ştie să reacţioneze în caz de inundaţii, accidente tehnologice sau conflicte armate.
Maine intre orele 10 si 15 vor suna si sirenele din Sighisoara. In orasul nostru se vor pornii in cadrul exercitiului de verificare 2 sirene electronice: Sirena de pe Liceul Joseph Haltrich – str Scolii, Sirena de la fabrica de textile de pe strada Mihai Eminescut si patru sirene electrice Sirena de pe Strada Plopilor, Sirena de pe strada Motilor, Sirena de la fabrica de ceramica de pe strada mihai Viteazu si sirena de la fabrica de caramida
La nivelul județului există un total de 189 de sirene din care 169 sirene electrice și dinamice respectiv 20 sirene electronice.
Semnalul transmis maine va fi cel pentru calamitate naturala, 5 sunete a cate 16 secunde fiecare. Noi va vom informa cum a decurs verificarea sistemului de alarmare la Sighisoara si cum au reactionat sighisorenii la acest exercitiu.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara