RadioSon: Protocol de colaborare intre Institutul National al Patrimoniului si Municipiul Sighisoara

0
206
views

La Sighisoara, singurul centru istoric urban din Romania inscris in Lista Patrimoniului Mondial, postul de architect sef nu este ocupat, fapt care duce la reactii mult prea lente in autorizarea lucrarilor de constructii prin implicarea aparatului de specialitate al Consiliului Judetean, se arata in referatul Proiectului de Hotarare.

In acest context a aparut idea incheierii unui protocol intre Institutul National al Patrimoniului si Municipiul Sighisoara, scopul fiind un model de buna practica in gestionarea partimoniului nostrum cultural de importanta mondiala. Institutul National al Patrimoniului a inaintat o propunere de colaborare si un protocol de colaborare iar acesta a fost aprobat in sedinta Consiliului Local.

Incheiat pe o perioada nedeterminata protocolul de colaborare are in vedere pregatirea si realizarea de actiuni commune in domeniul patrimoniului cultural imobil, mobil si immaterial al municipiului Sighisoara.  Un grup de lucru alcatuit din specialist si experti din ambele parti vor colabora pentru gestionarea patrimoniului orasului nostru. Printre obiectivele asumate se numără actualizarea documentațiilor de urbanism privind centrul istoric, realizarea de proiecte-pilot prin care să se poată evidenția calitățile patrimoniului arhitectural al orașului.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara