RadioSon: Sighisoara gazduieste zilele acestea Olimpiada nationala la limba germana

0
798
views

106 elevi din 15 judete ale tarii si din Capitala sunt prezenti zilele acestea la Sighisoara la aceasta olimpiada a carei deschidere oficiala a avut loc ieri in Biserica Manastirii.
Salutul din partea Ministerului Educatiei Nationale a fost transmis de Szepesi Alexandru director in Ministerul Educatiei Nationale Departamentul Minoritati.

Astazi elevii prezenti la Sighisoara la Olimpiada nationala de limba germana au sustinut proba scrisa iar dupa amiaza vor vizita orasul.

Pentru maine a fost inclusa in program o excursie la Malancrav urmata de o vizita la o firma elvetiana din oras si aceasta in conditiile in care elevii claselor a X-XII-a vor avea de elaborat un proiect de orientare profesionala in timp ce colegii lor mai mici vor elabora un proiect despre reforma lui Martin Luther, strans legata de reforma invatamantului din secolul al XVI-lea, dupa cum ne-a declarat Mariana Cojocaru director adjunct al Liceului teoretic Joseph Haltrich scoala gazda a olimpiadei nationale de limba germana. Premierea elevilor participanti la aceasta olimpiada va avea loc vineri in Aula Liceului teoretic Joseph Haltrich.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara