RadioSon: Un cor sighisorean ne reprezinta zilele viitoare la un festival peste hotare

0
537
views

Este vorba despre Corul Vox Animi ce va participa la “Adriatic Dance and Festival”, in Croatia in perioada 13-16 iulie.
Dupa participarea la un festival similar in Polonia, corul sighisorean a fost invitat de data aceasta sa ne reprezinta in Croatia.

Potrivit dirijorului Rodica Proteasa, corul sighisorean va prezenta in festival prelucrari folclorice nationale si international, un numar de zece piese in cele doua zile in care Corul Vox Animi va urca pe scena festivalului, respectiv in 14-15 iulie.  Corul Vox Animi ne-a reprezentat de-a lungul timpului la o serie de concerte si festivaluri atat in tara cat si in strainatate, aflandu-se acum la a opta participare peste hotare, dupa ce in anii anteriori au participat la festivaluri in Cehia, Macedonia, Polonia, Grecia, Austria, Germania, Republica Moldova. 

Corul „VOX ANIMI” (Vocea Sufletului), îşi are originea în corul Catedralei Ortodoxe din Sighişoara, ce a fost înfiinţat în anul 1937. Este un cor mixt de amatori, membrii corului sunt de diferite profesii: ingineri, profesori medici, jurişti, economisti, pensionari, toţi uniţi de pasiunea comună – cântatul coral. Foto: arhiva Vox Animi

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara