RadioSon: Vernisaj expozitional astazi la Sighisoara

0
186
views

Astazi la orele 16 la Centrul National de Informare si Promovare Turistica ( Sala Sander) a avut loc vernisajul expozitiei de pictura ” Armonii de toamna muresene”. Expozitia contine lucrari realizate de artistii plastici: Marinela Mantescu, Viorica Lenuta, Lia Popescu, Klara Padurean, Veress Zsuzsa, Kristina Balazs, Mihai Potcoava, Mihai Marin Carstea, David Croitor, Rares Kerekes, Corneliu Dragan, Ammar Alnahhas, Corneliu Vana. Lucrarile au fost realizate in cadrul unei tabere de creatie organizata anul trecut de Asociatia Localitatiilor Istorice si de Arta din Romania, la Tg. Mures .

Lucrarile realizate in cadrul taberei sunt cuprinse intr-o expozitie itineranta ce strabate mai multe localitati, la Sighisoara acestea fiind aduse de la Cluj Napoca unde au fost expuse zilele trecute. A oferit detalii despre ideea acestei expozitii itinerante Marilena Mantescu reprezentant ALZIAR
Interviu
S-a propus ca si in orasul nostru sa se ofere spatiu de lucru si expunere pictorilor iar acestia sa ofere pentru patrimoniu local lucrari pe care le realizeaza. In momentul de fata artistii plastici sighisoreni isi desfasoara activitate in cadrul unui parteneriat local in Turnul Fierarilor si organizeaza periodic expozitii si tabere.

Expozitia vernisata azi la Sighisoara va putea fi vizitata pana la sfarsitul lunii martie la Centrul National de Informare si Promovare Turistica ( Sala Sander).

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara