Renasterea cetatii Feldioara

0
532
views

Marți, 25 iulie 2017, a avut loc recepția lucrărilor de reabilitare a Cetății Feldioara, realizate în cadrul proiectului “Consolidarea, restaurarea și punerea în valoare a Cetățatii Feldioara”. Recepția s-a făcut în prezența beneficiarului, respectiv Primăria Feldioara, a reperezentanților constructorului și a conducerii Consiliului Județean Brașov, inițiatorul și finanțatorul proiectului.

În luna septembrie 2017, va avea loc inaugurarea oficială a Cetății Feldioara din județul Brașov, când va fi redată circuitului turistic. După ce au fost demarate lucrările de reabilitare în 2012, în toată această perioadă s-a lucrat intens. Mai rămăseseră din întreaga doar câteva ziduri din piatră, și acelea dărâmate, curtea interioară era plină cu buruieni, lăstăriș, arbuști, copaci și plină de gropi. Au fost făcute lucrări de decopertare a solului, de măsurători, au fost consultați arheologi și specialiști în restaurare și reabilitare a zidurilor. S-au făcut proiecte, s-a făcut rost de bani și s-a trecut la treabă. Iată, acum un obiectiv istoric, de rară frumusețe, cum strălucește în toată splendoarea lui, după ce a fost reabilitat.

Primarul Comunei Feldioara, Ing. Sorin Taus: “Iată, după cinci ani, e aproape gata, ceea ce a fost greu s-a finalizat, mai sunt câteva lucrări minore. Vedeți și dumneavoastră ce s-a făcut aici și cum arată acum. A fost greu, dar a meritat. Am început în 2012, cu proiectare, studiu de fezabilitate, cu executarea lucrărilor, cu toate cele , iată că au trecut cinci ani. Uitați ce a ieșit. Nu pot decât să fiu bucuros. Unii nu reușesc în cinci ani să facă o casă și noi am reușit să reabilităm ditamai cetatea și asta după ce am pus mai întâi mult suflet, am stat strâmb și am judecat drept și ne-am pus pe treabă. În septembrie, sigur suntem gata”. Foto Firicel Catalin Radu