Sighisoara




Fortificațiile din Transilvania la Luvru

10 Noiembrie 2008

În acest an România este reprezentată pentru prima dată la Salonul Mondial pentru Patrimoniu de la Paris care și-a deschis porțile pentru public ieri, 6 noiembrie, la Muzeul Luvru. Acestă reprezentare este urmarea bunei colaborări între Institutul European pentru Itinerarii Culturale din Luxemburg și Asociația Mioritics care are un centru de informare turistică și la Sighișoara. Standul românesc are ca temă Fortificațiile din Transilvania și va sta alături de cele mai importante itinerarii culturale europene: Drumul Fenicienilor, Itinerariul Mozart, Drumul măslinilor, Moștenirea din Al-Andalus, Santiago de Compostella, Via Francigena ș.a. Cu această ocazie va fi prezentat publicului și albumul foto Comori ascunse din Transilvania - Bisericile fortificate, realizat de Asociația Mioritics în parteneriat cu UNESCO și Editura Tritonic. De asemenea în cadrul standului sunt disponibile materiale informative realizate de Mioritics și Ministerul Turismului, muzică veche, fotografii, postere și picturi.
La cea de-a 14-a ediție a Salonului Mondual pentru Patrimoniu de la Paris temele propuse de organizatori pentru anul acesta sunt de foarte mare actualitate și interes pentru organizațiile din domeniu: patrimoniu și responsabilitate socială și patrimoniu și turism cultural. Acest salon este cel mai important eveniment din Europa în domeniul patrimoniului cultural. Peste 250 de expozanți și 20.000 de vizitatori (în marea lor majoritate experți) sunt așteptați la ediția din 2008 a acestui prestigios eveniment. De altfel, de-a lungul celor 13 ediții desfășurate până în prezent, Salonul a avut peste 240.000 de vizitatori, 3.000 de expozanți și 300 de conferințe tematice, reconfirmând an de an importanța patrimoniului cultural pentru dezvoltarea durabilă a regiunilor (www.patrimoineculturel.com ). Deschiderea oficială a Salonului a avut loc pe 5 noiembrie în prezența experților, expozanților și a invitaților speciali.

Asociația Mioritics este o organizație non-guvernamentală ce are ca scop protejarea patrimoniului cultural și natural și dezvoltarea turismului cultural. Asociația și-a inceput activitatea în anul 2002 și a fost aleasă de Biroul Regional UNESCO din Veneția pentru implementarea programului “Cultural Heritage – a Bridge Towards a Shared Future” în România. În plus, organizația este implicată în diferite alte proiecte alături de: German World Heritage Foundation, Salzburg Research Institute, Department for the Preservation of the Historical City of Salzburg, Asociația Județeană de Turism Sibiu, Consiliul Județean Mureș ș.a.

Adrian Diță
 



Daca ti-a placut articolul, urmareste Sighisoara Online si pe Facebook si Twitter!




Poti citi in continuare







Elsig Computers



Radioson
Blues Festival


Transart




PRIVACY POLICY - GDPR



Update cookies preferences