Sighisoara
Vernisaj expozitie Seeing yourself - Viziune asupra ta însuți

18 mai 2009

Consulatul General German Sibiu Asociația Culturală Restauro Messerschmitt Sighisoara Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca

Vă invită luni, 25 mai 2009,  orele 18 la galeria de la Casa cu cerb Sighișoara  să luați parte la vernisajul expoziției 

Seeing yourself - Viziune asupra ta însuți Proiect internațional de fotografie

Curator principal: Jerzy Olek  Polonia
Coordonator: Andor Kömives

        Integrarea României în structurile europene și fenomenul globalizării acutizează necesitatea unei dezbateri privind problematica identității. Suntem parte a unui sistem economic, politic, financiar cultural globalizat. Există o presiune a uniformizării și ne asemănăm tot mai mult prin ceea ce cumpărăm prin supermarketuri, cum ne îmbrăcăm, avem acces la aceleași informații prin intermediul internetului, gustăm și producem o artă contemporană regăsibilă mai peste tot în lume.
În fond, cine mai suntem în acest context dinamic și confuz? Această întrebare devine de mare actualitate pentru noi, care ne-am trezit într-o lume în care  riscăm să ne pierdem identitatea, dintr-o dorință prea mare de integrare și aliniere cultural-artistică la tot ce este actual, la modă și impus de alte centre de putere.
  
        Curatorul și artistul polonez Jerzy Olek, propune artiștilor europeni ce se folosesc de fotografie ca mediu de expresie, o auto-reflecție și cunoaștere a propriului sine, o autoevaluare subiectiv-critică privind identitatea lor, o punere în discuție a background-ului cultural în multiculturalitatea europeană. Autoportretele fotografice se prezintă publicului într-o gamă spectaculoasă de viziuni particularizate de introspecție de la  ironie sau umor până la un tulburător tragism.
        Proiectul este conceput în expansiune, pe principiul bulgărelui de zăpadă. Astfel în fiecare țară unde este promovat proiectul, un artist devine curator și propune alți 10 artiști cu câte o lucrare fotografică. Până în prezent proiectul a fost expus la început în Nove Mesto Metuji (Cehia) Fotogalerie Berlin, Casa de las Conchas Salamanca (Spania) și la Muzeul de artă din Cluj.
        Pe simezele de la Casa cu cerb sunt  prezenți 60 de artiști cu 60 de autoportrete din 6 țări: Germania, Republica Cehă,  Polonia, Franța, Spania și România.

        Vernisajul este prilejuit de prezența la Sighișoara a unei delegații internaționale UNESCO conduse de domnul Dr. Christoph Machat din Koln, vicepreședinte ICOMOS Germania și președinte al Asociației Culturale Restauro Messerschmitt Sighișoara.
 
Expoziția este deschisă în perioada: 25 mai - 25 iunie 2009

Contact:
Andor Kömives
0722 840450
andor_komives@yahoo.com

 Daca ti-a placut articolul, urmareste Sighisoara Online si pe Facebook si Twitter!
Poti citi in continuareElsig ComputersRadioson
Blues Festival


Transart
PRIVACY POLICY - GDPRUpdate cookies preferences