Sighisoara
Târg de produse tradiționale

13 dec 2012

         Fundația ADEPT și Slow Food Târnava Mare, în colaborare cu Terra Capital, Fundația Veritas Sighișoara și Consiliul Local al Întreprinderilor Mici și Mijlocii, organizează a treia ediție a Târgului de Produse Tradiționale la Sighișoara, în 15 decembrie 2012.

     Fundația ADEPT Transilvania împreună cu Slow Food Târnava Mare, sâmbătă, 15 decembrie 2012, a treia ediție a Târgului de Produse Tradiționale de Crăciun, începând cu ora 10.00 am, în Parcul Central din Sighișoara. Târgul, organizat în colaborare cu Terra Capital și Fundația Mihai Eminescu Trust, va fi o piață volantă de produse alimentare, vândute chiar de producători și fermieri.
Locuitorii Sighișoarei și turiștii aflați în zonă vor putea să își facă aprovizionarea pentru masa de Crăciun și de Anul nou, cu produse realizate în mod tradițional de către o serie de mici producători din zona Târnavelor și din alte părți ale Transilvaniei cu vechi obiceiuri culinare.
Piața va urma principiul de bază Slow Food, adică: BUN, CURAT, CINSTIT, comercializând produse 100% naturale, fără adaosuri și aditivi artificiali. Vizitatorii și turiștii din vor putea degusta și cumpăra:
- gemuri și murături de Saschiz;
- ceaiuri, siropuri, zacuscă și dulceturi de la Criț;
- diferite sucuri de fructe din Bunești;
- pâine de casă din Sighișoara și prăjituri din Hosman;
- brânză sănătoasă de oaie, vacă, capră si bivoliță;
- specialități de carne din Daneș;
- miere și produse apicole;
- vinuri din Transilvania.

 Evenimentul are loc cu ocazia Zilei Terra Madre, ziua internațională Slow Food, sărbatorită în lume pe 10 decembrie 2012, și face parte dintr-o serie de 800 de acțiuni organizate în 100 de țări cu scopul de a proteja, savura și promova alimente provenite de la mici producători și fermieri.
Atmosfera de Sărbători va fi asigurată de fanfara orașului Sighișoara și diferite coruri din zonă.

Vă așteptăm cu drag!
   - organizatorii -Daca ti-a placut articolul, urmareste Sighisoara Online si pe Facebook si Twitter!
Poti citi in continuareElsig ComputersRadioson
Blues Festival


Transart
PRIVACY POLICY - GDPR