Sighisoara

Vremea in Sighisoara : °C vremeaSimpozionul „Biserica și societatea. Fundamentele creștine ale activității medicale”

21 feb 2013

          Fundația Konrad Adenauer organizează în colaborare cu Fundația Creștin-Democrată, Asociația Medical Creștină Lukas Spital Laslea și Filantropia Ortodoxă Sighișoara un simpozion cu tema „Biserica și societatea. Fundamentele creștine ale activității medicale”, cu participarea unor reprezentanți ai cultelor creștine, ai societății civile și ai autorităților public e, în zilele de 20 – 22 februarie a.c. la Hotelul „Cavaler” din Sighișoara, str. Consiliul Europei nr. 6.
Simpozionul își propune să analizeze dacă dinamica normative din ultimii ani în domeniul asistenței sociale și al sănătății este rezultatul natural al unei implicări mai ample a cultelor în oferirea de servicii sociale și socio-medicale, sau dacă, dimpotrivă, noul cadru legal este gândit a suplini anumite carențe ale acestui parteneriat și a stimula implicarea cultelor. Întâlnirea își propune de asemenea să răspundă la întrebarea dacă Bisericile reprezintă un furnizor de servicii sociale și medicale ca oricare altul, caz în care se impune egalitatea de tratament sau unul cu statut special, situație în care este nevoie de un statut privilegiat și, în caz afirmativ, care ar fi un astfel de statut. Asistența socială și asigurările sociale de sănătate ar trebui să funcționeze potrivit principiilor subsidiarității și solidarității, asumate nu doar la nivel declarativ de stat.
„Considerăm implicarea Fundației Konrad Adenauer alături de Fundația Creștin-Democrată, de Asociația Medical Creștină Lukas Spital Laslea și Filantropia Ortodoxă Sighișoara binevenită în contextul amplelor dezbateri din societatea românească cu privire la reformarea și modernizarea sistemelor medicale și sociale și, în sens mai larg, a cadrului constituțional. Din perspectiva creștin - democrată serviciile sociale și medicale trebuie să asigure în primul rând un tratament demn oricărei persoane, iar rolul unor instituții precum cele bisericești sau din societatea civilă este fundamental în acest domeniu” apreciază domnul Sven-Joachim Irmer, directorul Fundației Konrad Adenauer pentru România și Republica Moldova.
Detalii despre activitatea Fundației Konrad Adenauer se găsesc pe pagina de internet www.kas.de/bukarest, iar despre activitatea Fundației Creștin-Democrate la adresa www.fc-d.ro, pe care vă rugăm să le consultați.
Prezența unui reprezentant al redacției JSR ne-ar onora în mod deosebit. Organizatorii acoperă costurile de cazare și masă pe durata evenimentului, vineri, 22 februarie, între orele 13:00 – 13:30 este prevăzută o conferință de presă la hotelul „Cavaler” din str. Consiliul Europei nr. 6.
Vă mulțumim pentru interes și vă stăm cu plăcere la dispoziție cu mai multe detalii.

Florin Șari - Coordonator Program – pentru JSR Daca ti-a placut articolul, urmareste Sighisoara Online si pe Facebook si Twitter!
Poti citi in continuareElsig ComputersRadioson
Blues Festival


Transart
PRIVACY POLICY - GDPR