Sighisoara
Interviu cu Tezi Cosmina Olimpia

8 Iulie 2015

Tezi Cosmina Olimpia, eleva din clasa a XII-a B la Liceul Tehnologic Nr 2 a obtinut cea mai mare medie la bacalaureat din orasul nostru,  9,66, am rugat-o pe Cosmina sa ni se destainuie, va invit sa cititi si mai ales sa admiram persoana din spatele notei.
In primul rand vreau sa spun ca sunt un copil simplu. Am facut scoala generala in Laslea, iar atunci cand a trebuit sa aleg un liceu, impreuna cu bunica mea, am decis sa aleg un liceu unde pot invata o meserie si pot primi o calificare. Am ales Liceul Tehnologic Nr. 2. Provenind de la o scoala din mediul rural, la inceperea liceului nu aveam vreo speranta ca voi reusi sa iau note la fel de mari ca in generala. Bunica mea a fost persoana care m-a incurajat si ma motiva sa muncesc din greu pentru rezultate bune, cu siguranța ca, Dumnezeu ma va ajuta. Am avut parte de o diriginta minunata, atenta la problemele mele si de niste colegi de la care am avut multe de invatat. Profesorii, diriginta si colegii mei au reprezentat a doua mea familie
Ajutata de profesorii liceului , incetul cu incetul am obtinut increderea de care aveam nevoie pentru a-mi pune tinte inalte si de a le atinge. Pe langa faptul ca profesorii au crezut in mine, acestia m-au implicat si in diferite activitati, cum ar fi: concurs de eseuri ( am fost cazata 4 zile in Baia Mare si am participat la diverse activitati educative - activitate in care domnul profesor psiholog Stef Ioan m-a implicat pe mine si pe o alta eleva liceului nostru ), unde am obtinut mentiune; tabara antidrog ( impreuna cu alti 3 colegi din clasa, domnul proferor psiholog Stef Ioan, ne-a ajutat sa formam un echipaj, reprezentand judetul Mures la Concursul national antidrog, organizat la mare, unde am fost cazati o saptamana ), ocupand locul 6, cu proiectul intitulat "O lume fara vicii intr-o societate medievala"; concurs de eseuri organizat de facultatea Dimitrie Cantemir ( sustinuta si indrumata de doamna profesoara de romana Suciu Elena si de doamna diriginta Lazar Carmen ) , unde am luat locul 1. Inca din clasa a 11-a, doamna profesoara Suciu Elena a facut cu mine si cu elevii doritori meditatii pentru bacalaureat. A fost profesoara de care m-am apropiat cel mai mult in acesti 4 ani. La terminarea clasei a 11-a, doamna profesoara Tittes Gherman Mihaela, ne-a sfatuit sa invatam materia de biologie pentru bacalaureat si ne-a oferit sugestii de materiale folositoare. Am ascultat-o si in vacanta de vara am citit de cateva ori materia pentru bacalaureat . Neintelegand insa prea multe, la inceperea clasei a 12-a i-am solicitat ajutorul eu si colegii mei, stiind ca ne va ajuta, deoarece i-a ajutat si pe colegii mai mari. Desi este inginer, doamna profesoara a invatat biologia doar pentru ca a vazut dorinta noastra de a promova examenul Aceasta ne-a ajutat cu mai mult de 100 de ore de biologie, in mod absolut gratuit. Daca la sfarsitul clasei a 11-a imi doream ca la biologie sa iau nota 8, aceasta reprezentand pentru mine la acel moment o nota la care doar speram sa ajung, cu ajutorul doamnei profesoare am obtinut la biologie nota 9,5. Deasemenea, o persoana careia ii multumesc in mod deosebit, este domnul inginer Teiușan, care m-a meditat la matematica , ajutandu-ma sa obtin la examen nota 9,9.
Am avut parte la Liceul Tehnologic Nr. 2 de profesori bine pregatiti, care au scos din mine tot ce e mai bun. Le multumesc tuturor profesorilor liceului, chiar si celora cu care nu am avut ore, pentru ca fiecare in parte a contribuit la educatia mea.
Discriminati, majoritatea celorlalte scoli si licee au avut o parere proasta despre noi si au incercat sa ne induca ideea ca ar trebui sa ne fie rusine ca suntem elevi ai liceului Miu. Ceea ce am vrut sa demonstram, a fost ca si noi, elevii Liceului Tehnologic Nr. 2 suntem la fel de capabili ca si ceilalti, cum ar fi elevii liceului Haltrich si Eliade si ca gresesc atunci cand rad de noi si cred ca nu avem un coeficient de inteligenta prea dezvoltat. Astfel, cu dorinta puternica de a promova examenul, am reusit sa ajungem la un procent de 61,53 % promovabilitate.
Le multumesc tuturor celor care au participat la educatia mea : bunici, parinti, profesori si directori, domnului Mihanos Claudiu, pastorul bisericii pe care o frecventez si sotiei acestuia, pentru ca m-au ajutat sa imi pun tinte inalte si sa imi doresc ceea ce este bun si frumos . Sunt mandra ca am ales acest liceu si recunoscatoare pentru fiecare lectie si ajutor primit de la cadrele didactice . Ma bucur pentru rezultatul pe care l-am obtinut , am muncit din greu si asa cum zice si bunica mea , Dumnezeu m-a ajutat .
 Daca ti-a placut articolul, urmareste Sighisoara Online si pe Facebook si Twitter!
Poti citi in continuareElsig ComputersRadioson
Blues Festival


Transart
PRIVACY POLICY - GDPR