Sighisoara
Sarbatoarea recoltei la Malancrav

19 Octombrie 2015

Venirea toamnei înseamnă în spațiul rural românesc momentul încheierii muncilor câmpului, adunarea recoltelor și întoarcerea turmelor de oi de la munte. În satele în care comunitățile săsești sunt mai numeroase, Erntedankfest este o tradiție păstrată până-n prezent. La români ea este legată de ziua Sfântului Dumitru, care se celebrează la sfârșitul lunii octombrie.

Cu prilejul acestei sărbători sătenii aduc divinității mulțumiri pentru roadele pământului, pentru vremea favorabilă și pentru sănătatea oamenilor și a animalelor, precum și rugi pentru anul următor. Tot acum se organizează și târguri de produse tradiționale și ospețe câmpenești.

Anul acesta, în satul Mălâncrav, Sărbătoarea Recoltei va fi celebrată pe data de 25 octombrie, cu un târg tradițional de produse proaspete, muzică populară, dansuri populare și multă voie bună.

Momentul coincide cu finalizarea atelierelor demonstrative organizate de Fundația Mihai Eminescu Trust în cadrul proiectului “Traseu cultural Mălâncrav – patrimoniu multietnic viu”, desfășurat de la începutul acestui an. Programul zilnic de demonstrații a cuprins ateliere meșteșugărești de croitorie, cărămidărie, țesătorie, dulgherie, împletituri din nuiele și gastronomie, ținute de meșteșugari din sat ce stăpânesc tehnicile meșteșugărești tradiționale.

Proiectul “Traseu cultural Mălâncrav – patrimoniu multietnic viu” este finanțat printr-un grant oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, în cadrul Programului PA16/RO12 “Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural”.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să luați legătura cu Ana Maria Nicoară, asistent de proiect, Fundația “Mihai Eminescu Trust”, telefon: 0265506024, email: amnicoara@mihaieminesctutrust.org.Daca ti-a placut articolul, urmareste Sighisoara Online si pe Facebook si Twitter!
Poti citi in continuareElsig ComputersRadioson
Blues Festival


Transart
PRIVACY POLICY - GDPR