Sighisoara
RadioSon: Si in scolile sighisorene au inceput pregatirile pentru simularea evaluării nationale si a probelor de bacalaureat

17 Februarie 2017

Elevii de clasa a VIII-a și elevii claselor a XI-a și a XII-a vor susține, în perioada 13 – 17 martie, simularea evaluării naționale și a probelor scrise ale examenului de bacalaureat. Rezultatele urmează să fie afișate în data de 31 martie. La fel ca în anii trecuți, notele obținute nu vor fi trecute în catalog, rezultatele fiind doar discutate la nivelul fiecărei instituții de învățământ, pe baza acestora urmând a fi luate măsuri pentru îmbunătățirea performanței școlare.

În ultimii ani, numărul absolvenților, pe diferite niveluri de educație a scăzut drastic. Profesorii, dar în special elevii, speră ca anul acesta rezultatele să fie mai bune decât cele din anii trecuți. În Monitorul Oficial a fost publicat ordinul privind organizarea simulării Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat național, în anul școlar 2016-2017.

Disciplinele la care se organizează simularea evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a în anul școlar 2016-2017 sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă, matematică. Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național pentru elevii clasei a XI-a în anul școlar 2016-2017 sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă, matematică și istorie. Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național pentru elevii clasei a XII-a în anul școlar 2016-2017 sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă, matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.
Rezultatele obținute de elevi la simularea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național în anul școlar 2016-2017 sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.


Sursa stire RadioSon Sighisoara

Daca ti-a placut articolul, urmareste Sighisoara Online si pe Facebook si Twitter!
Poti citi in continuareElsig ComputersRadioson
Blues Festival


Transart
PRIVACY POLICY - GDPR