Sighisoara
RadioSon: Astazi a fost sarbatorita Ziua Protectiei Civile.

28 Februarie 2017

Cu aceasta ocazie a fost organizata Ziua Portilor Deschise si la Unitatea de Pompieri din Sighisoara. Inaltul Decret Regal nr. 468 este considerat actul de naștere al Protecției Civile din România, în fiecare an, la 28 februarie, sărbătorindu-se ZIUA PROTECȚIEI CIVILE. Prin același regulament erau stabilite și măsuri de competența pompierilor militari, inclusiv de organizare și participare la exercițiile publice de alarmare și de pregătire a populației civile din localitățile unde existau subunități ale acestora. 

Pentru a marca acest eveniment astazi intre orele 10.00 si 14.00 va fi organizata Ziua Portilor Deschise la sediul ISU Horea Mures dar și la sediile subunităților din județ - Reghin, Sighișoara, Târnăveni și Sărmașu.Cu această ocazie, vizitatorilor le vor fi prezentate mijloacele de primă intervenție în caz de situații de protecție civilă și modul de folosire a acestora. De asemenea, vor putea beneficia de informații privind riscurile potențial generatoare de situații de urgență de la nivelul județului, regulile de comportare în situații de urgență, principalele cauze de incendiu și modul de prevenire, importanța educației antiincendiu în familie, dar și necesitatea supravegheri permanente a copiilor. Pe timpul acestor activități, cadrele Inspecției de Prevenire vor distribui pliante, flyere, stickere cu mesajele campaniilor naționale R.I.S.C. – „Siguranța nu este un joc de noroc” și „Nu tremur la cutremur”

De la înfințare și până în prezent, indiferent de apartenența la diferite ministere sau denumirile pe care le-a avut, protecția civilă a rămas o componentă fundamentală a sistemului securității naționale, destinată prevenirii și reducerii riscurilor de producere a dezastrelor, protejării populației, bunurilor și mediului împotriva efectelor negative ale situaților de urgență.


Sursa stire RadioSon Sighisoara

Daca ti-a placut articolul, urmareste Sighisoara Online si pe Facebook si Twitter!
Poti citi in continuareElsig ComputersRadioson
Blues Festival


Transart
PRIVACY POLICY - GDPR