24-25 Martie 2017 – Earth Hour (Ora Pamantului) la Sighisoara

0
683
views

EARTH HOUR ( ORA PĂMÂNTULUI) 2017
În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituţii şi companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour ( Ora Pământului) care are și în acest an mesajul ” Dăruiește naturii energia ta”.
Pentru a marca Ora Pământului, Municipiul Sighişoara și Muzeul de Istorie organizează, cu implicarea unităţilor de învăţământ şi a cetăţenilor, în perioada 24-25 martie a.c., mai multe activități care se vor desfășura după următorul program:

Vineri, 24 martie 2017, între orele 10.00 și 13.00, elevii unităților de învățământ vor desfășura activități de ecologizare în zona școlilor, iar angajații Municipiului Sighișoara și ai Muzeului de Istorie Sighișoara vor ecologiza zona Cetății, acțiune la care sunt invitați să participe și cetățenii.

Sâmbătă, 25 martie 2017, sighişorenii sunt invitați la ora 20.00 în Piaţa Cetăţii unde Fanfara Sighișoara va susține un recital, apoi participanții sunt invitați să formeze un lanţ uman în jurul Bisericii Mănăstirii de unde vor porni într-un marş pe străduțele vechii Cetăţi Medievale.

Sighișoara este unul dintre multele orașe din România care s-au alăturat campaniei Earth Hour (Ora Pământului), prin stingerea simbolică a luminilor și prin organizarea unor activități în acest scop. Indivizi și organizații, companii, instituții publice și centre culturale din toată țara vor stinge lumina timp de o oră, sâmbătă, 25 martie, la ora locală 20:30.
Vă invităm să vă alăturați campaniei, pentru a marca împreună Ora Pamantului!

Sursa Muzeul de Istorie Sighisoara