S-a emis Ordinul de începere pentru lucrările de proiectare şi execuţie a obiectivului de investiţii: “Parc şi loc de joacă strada Crizantemelor”

0
560
views

În cursul acestei săptămâni s-a emis Ordinul de începere pentru lucrările de proiectare şi execuţie a obiectivului de investiţii: “Parc şi loc de joacă strada Crizantemelor”.
Valoarea investiției este de 432.586,51 lei, iar termenul de realizare a investiţiei este de 6 luni.
Amenajarea unui parc și loc de joacă în zona str. Crizantemelor este necesar pentru punerea în valoare a spațiului parţial amenajat (cu echipamente vechi uzate fizic şi moral) şi pentru realizarea unui loc de recreere, promenadă şi joacă pentru locuitorii Cartierului Târnava II.

Suprafaţa de teren afectată de lucrările aferente obiectivului de investiţii este de 1.309 mp şi este situată adiacent str. Crizantemelor, la intersecţia cu str, Margaretelor. Prin lucrările de terasament, modelare a terenului și realizare de ronduri de flori şi alei, vor fi create zone distincte, în care toate categoriile de vârstă îşi pot găsi locul de relaxare, joacă, plimbare sau linişte dorit.

Pe terenul cu destinația de parc, perimetral se află arbori din specii autohtone (tei, platan şi nuc). Acestia vor fi păstrati şi după amenajarea parcului. Parcul va fi structurat pe trei zone, fiecare adresându-se altor categorii de utilizatori. Ca urmare a realizării investiţiei se urmăreşte stimularea petrecerii a cât mai mult timp în aer liber şi promovarea mişcării şi sportului în rândul tuturor categoriilor de vârstă.