RadioSon: Demersuri comune pentru pastrarea trecerilor la nivel cu calea ferata si pentru constructia centurii de ocolire a Sighisoarei

0
1417
views

Societati din Sighisoara si din Albesti impreuna cu Primaria Sighisoara si Primaria Albesti vor face demersuri comune la Ministerul Transporturilor si la SNCFR pentru mentinerea trecerilor la nivel cu calea ferata, respectiv a trecerii de la intrarea in cartierul Baragan- Tarnava 2 si a trecerii de la intrarea in Albesti. Proiectul pentru constructia caii ferate de mare viteza ce va traversa Sighisoara, aprobat in urma cu sapte ani nu mai prevede cele doua treceri peste calea ferata. Conform datelor transmise de SNCFR, intrarea principală în cartierul Târnava II din drumul național, va fi desființată. Singura trecere la nivel cu calea ferată menținută va fi cea de pe strada Stadionului.

De asemenea va fi menținut pasajul pe sub calea ferată din cartierul Târnava. Desfiintata urmeaza a fi si trecerea peste calea ferata din zona Ramificatie. Urmeaza a se construi un pod peste Tarnava care sa iasa in cartierul Viilor si care sa preia traficul din Baragan dar reprezentantii societatilor comerciale din Sighisoara si din Albesti si ai Primariilor din cele doua localitati vor solicita mentinerea celor doua treceri. Asocierea intre Sighisoara si Albesti in realizarea unor demersuri comune va viza si soseaua de centura si aceasta in conditiile in care pe teritoriul Sighisoarei aceasta sosea ar urma sa aiba 8 km iar pe teritoriul Albestiului 4 km.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara