Agerpres: REPORTAJ Mures: Producatorii traditionali, micile afaceri si voluntariatul au inflorit pe traseul de biciclete Viscri – Sighisoara

0
2048
views

Traseul de biciclete construit prin granturi elvetiene si norvegiene contribuie la dezvoltarea sustenabila a turismului “verde” in Tarnava Mare. Mai multe va spune Ben Mehedin, in articolul de mai jos. Va asteptam sa descoperiti farmecul satelor sasesti, oricand, cu drag, in inima Transilvaniei!

Conform Agerpres primul traseu de mountain bike din România, care pe parcursul a 100 de kilometri interconectează opt sate săsești, începând de la Viscri până la Sighișoara, cu scopul de a promova peisaje naturale, culturale și istorice, unice în Europa, a dus la dezvoltarea turismului în zonă, a micilor afaceri locale bazate pe produse tradiționale, a serviciilor și a voluntariatului.

Specialistul în dezvoltarea afacerilor agricole din cadrul Fundației ADEPT din Saschiz, Ben Mehedin, a declarat pentru AGERPRES că acest traseu de mountain bike, început în 2011 dintr-o economie făcută la un proiect finanțat prin Inovation Norway și finalizat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană Extinsă, a pus bazele unui model de turism durabil în zonă, unic la acea dată în România.

Potrivit lui Ben Mehedin, traseul parcurge atât zone special amenajate din rețea, cât și dealuri cu iarbă, drumuri forestiere, ulițe din satele vechi, curțile bisericilor fortificate, în această rețea fiind cuprinse satele Viscri — Bunești — Criț—Meșendorf — Cloașterf — Saschiz — Archita — Daia, punctul final fiind orașul medieval Sighișoara.

Citeste tot articolul pe Agerpres REPORTAJ Mureș: Producătorii tradiționali, micile afaceri și voluntariatul au înflorit pe traseul de biciclete Viscri – Sighișoara. Sursa foto Facebook Fundatia Adept Transilvania

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara