Asociatia My Transylvania: Evenimente de cultura gastronomica toamna si iarna

0
688
views

Dragi oaspeți,

După un an 2017 îmbelșugat în evenimente de cultură gastronomică, ieșiri în natură în satele sud-transilvănene și o a treia ediție a Transilvania Gastronomică, ne propunem să continuăm sezonul gastronomic și în perioada iernii. În acest anotimp mai mult în interior însă avem și câteva încercări să mâncăm afară în condiții de iarnă ;). Detalii suplimentare despre evenimente și rezervări pe: www.eat-local.ro

1. CINEMA CULINAR
Orice film bun ne face să ne transpunem în povestea pe care o redă, dar la Cinema Culinar pătrundem în lumea filmelor pe care le vizionăm într-un mod inedit: gustând un meniu inspirat din scenariile lor cinematografice. Toamna aceasta, pe parcursul a cinci săptămâni, vă invităm în fiecare zi de joi la câte o proiecție de film care va avea loc într-un restaurant sibian. La finalul acesteia, veți avea ocazia să încercați preparatele pregătite special pentru seara respectivă, care nu se regăsesc în meniul obișnuit al restaurantului.
Proiecțiile au loc la inițiativa Arta în oraș – Orașul în artă (Kunst in der Stadt – Stadt in der Kunst) și sunt organizate în colaborare cu asociația My Transylvania, care va avea grijă ca preparatele internaționale pe care le gustați să fie făcute din produse locale și de sezon.
Perioadă: 26.10, 02.11, 09.11, 16.11 si 23.11.2017
Loc de desfășurare: restaurante din Sibiu

2. DEGUSTĂRI MUZICALE
Degustare Muzicala este o serie de evenimente, o colaborare intre My Transylvania si The Hipodrome of Music, care isi propune sa promoveze tari, regiuni si anumite curente muzicale care le apartin, combinand auditia muzicala cu retete specifice zonei, gatite cu cat mai multe ingrediente locale si de sezon. Vorbim de calatorii muzicale si degustari din Turcia, Liban, Germania, Italia, Africa de Sud, Belgia, Cuba, Israel, Grecia sau Romania. Hipodrome of Music este un blog nascut in 2009 in cartierul sibian Hipodrom, cu scopul de a promova muzica mai putin cunoscuta publicului larg. Pe Hipodrome gasesti un amestec de muzica electronica, new wave, psy-rock, jazz, disco, din zone diferite ale lumii (cele 2 Americi, Africa, Europa sau Orientul Mijlociu).
My Transylvania pregateste cina, iar Hipodrome muzica!
Perioadă: 16 noiembrie 2017 – martie 2018
Loc de desfășurare: restaurante din Sibiu

3. SLĂNINĂ ȘI CEAPĂ
Este în fapt cea mai cunoscută și consumată combinație culinară din Transilvania. Vă propunem o degustare din nenumăratele varietăți din aceste produse dar și preparate după rețete vechi la care cele două produse îndrăgite sunt ingrediente de bază.
Dată: 12. Noiembrie 2017, ora 11:30
Loc de desfășurare: biserica fortificată din Cristian (SB)

4. TRANSYLVANIAN HOME COOKING
La aceste evenimente vă propunem o demonstrație de gătit cu rețete rurale și produse locale acompaniate de vinuri din regiune. Bucătarii din satele din sudul Transilvaniei vor aduce cu ei ingrediente și rețete locale dar și povestea mâncărurilor preparate. Descoperim astfel împreună, cultura gastronomică din regiune într-o locație urbană unde putem asista inclusiv la prepararea unora dintre feluri.
Perioadă: noiembrie 2017 – martie 2018
Loc de desfășurare: Atrium Classic Cafe Sib

5. BRUNCH DE IARNĂ
Fiecare a doua duminică este rezervată unui brunch de iarnă la care meniul este alcătuit din produse emblematice din Transilvania. De la brănzeturi de oaie din Mărginimea Sibiului, lichiuri sărate și hanklich săsesc din jurul Sibiului, siropuri, gemuri și miere din Valea Hârtibaciului, porcul de Bazna sau mangalița și fructe de livadă de la poalele Cindrelului, propunem tematici diferite în funcție de zona de proveniență a ingredientelor. Meniul este și el bogat și are la bază minim zece specialități locale, siropuri și ceaiuri de plante.
Perioadă: noiembrie 2017 – martie 2018
Loc de desfășurare: Atrium Classic Cafe Sibiu

6. PICNIC DE FAMILIE ÎN MUNȚII CINDREL
Un snack romantic sau o experiență minunată în timpul unei excursii de familie la care noi vă înlesnim organizarea: haideți să vizitați satele noastre, la poalele munților Cindrel din Carpații Meridionali și noi vă punem la dispoziție un coș de picnic gata pregătit. În coș veți găsi tot ce aveți nevoie pentru o masă bună în aer liber pe timp de iarnă: un termos cu ceai fierbinte și un vin fiert, o pătură pentru picnic, farfurii și tacâmuri, pahare și șervețele, produse locale. Prețul coșului include mâncare pentru 4 persoane, doi adulți și 2 copii, un fluturaș cu recomandările noastre de petrecere a timpului în sat cu trei propuneri diferite: o plimbare ușoară, o tură scurtă de 2-3 ore sau o drumeție de o zi întreaga. La cerere putem asigura contra cost și transferul din Sibiu până în sat și retur.
Perioadă: octombrie 2017 – aprilie 2018
Puncte de plecare: satele Sibiel și Cisnădioara

Vă așeteptăm cu drag să mâncăm împreună!!