Ceremonia de decernare a titlului de ”Cetățean de onoare al municipiului Sighișoara” domnului dr. Karl Scheerer

0
348
views

Joi, 2 august 2018, ora 11.00, la Biserica Mănăstirii, primarul municipiului Sighișoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean va înmâna domnului dr. Karl Scheerer titlul de ”Cetățean de onoare al municipiului Sighișoara”, pentru contribuția adusă la promovarea culturii sighișorene și pentru activitatea desfășurată în domeniul cultural, pentru aportul adus la restaurarea patrimoniului istorico-cultural al municipiului Sighișoara prin atragerea de fonduri.

La propunerea Forumului Democrat al Germanilor din România – Filiala Sighișoara, Consiliului Local Sighișoara, prin Hotărârea nr. 117/31.05.2018, a aprobat conferirea titlului de ”Cetățean de onoare al municipiului Sighișoara” domnului dr. Karl Scheerer.

Domnul dr. Karl Scheerer s-a născut în data de 27 august 1943, în Batoș, județul Mureș. Este membru în Consiliul de Conducere al Forumului Democrat al Germanilor din România, vicepreședinte în cadrul Forumului Democrat al Germanilor din Transilvania, fost președinte al Asociației Școala din Deal și al Forumului Democrat al Germanilor din Sighișoara, în prezent având funcția de membru în Consiliul de conducere al acestora.

Prin intermediul Fundației Niermann, domnul dr. Karl Scheerer a atras fonduri de circa 6 milioane de EURO care au fost folosite și în Sighișoara, pentru reparațiile capitale ale clădirilor Liceului Teoretic ”Joseph Haltrich” și ale Gradiniței cu Program Normal nr. 6, cu predare în limba germană. A contribuit la publicarea și traducerea în limba germană a Monografiei ”Sighișoara” scrisă de domnul dr. Gheoghe Baltag, precum și la apariția/traducerea altor publicații despre Sighișoara, făcând ca istoria Sighișoarei să fie cunoscută și peste granițele țării.

Vă invităm, în data de 2 august a.c., ora 10.00, la Biserica Mănăstirii, să participați la Ceremonia de decernare a titlului de ”Cetățean de onoare al municipiului Sighișoara” domnului dr. Karl Scheerer. Ceremonia va fi urmată de Concertul ”Întâlnire cu orga restaurată” susținut în cadrul celei de-a XXV-a ediții a Academiei Sighișoara 2018.