Fenomenul Kicks & Sticks Orchestra, în concert la Sighișoara

0
401
views

„O cantitate uriașă de energie debordantă și melancolie pe ritmuri spectaculoase de swing și jazz latino-american.”

Una dintre cele mai apreciate orchestre de jazz din Europa, Kicks & Sticks Big Band, va concerta în seara zilei de sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 19:00 la Sala Sander din Sighișoara – Centrul de Informare Turistică. Evenimentul face parte din programul cultural Transylvania Live, iar intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

De mai bine de 30 de ani, Orchestra Jazz de Tineret a Statului Hessen din Germania – cunoscută și sub numele de „Kicks & Sticks” – a format generații de tineri muzicieni excepționali, concertele lor impresionând iubitorii jazzului de pretutindeni unde au susținut turnee. Orchestra concertează în formula standard de „Big Band” cuprinzând cinci trompete, patru tromboane, cinci saxofoane și o partidă de percuție formată din patru muzicieni.

Repertoriul îndrăgitei formații, conduse cu virtuozitate de dirijorul Wolfgang Diefenbach, cuprinde lucrări de jazz standards compuse de nume precum Duke Ellington sau Count Basie, însă și compoziții create special pentru Kicks & Sticks, ori aranjamente speciale dedicate orchestrei.

Pe lângă fascinantele sonorități swing, formația abordează cu multă îndrăzneală teritoriul jazzului latino-american, evidențiindu-se prin nivelul remarcabil de înalt cu care este redată această muzică plină de culoare.

Kicks & Sticks Big Band este considerată în acest moment una dintre cele mai bune orchestre jazz de tineret din Europa, iar în Germania reprezintă un etalon în peisajul cultural. Formația a susținut turnee de succes în Africa de Est și de Sud, Asia de Sud-Est, Orientul Mijlociu, America de Sud, Polonia, Canada, Ungaria, Australia, Rusia, Japonia, China, Coreea de Sud, Cipru, Grecia, culminând cu concertele susținute în Capitala jazzului mondial, New York.

Concertul reputatei orchestre face parte din programul Transylvania Live. Un program cultural organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România în parteneriat cu Fundația Mihai Eminescu Trust, acțiune culturală co-finanțată de AFCN.