Iren Arsene Mate lanseaza Es Mal Pas la Sighișoara

0
3370
views

O carte de suflet, o poveste trans-generațională o istorie a emoțiilor. Curtea Veche Publishing și Iren Arsene Mate vă invită să descoperiți filă cu filă misterul feminin. „Es Mal Pas”, volumul care marchează debutul literar al lui Iren, este o carte despre oameni și despre curajul de a te expune lumii așa cum ești. 

„Es Mal Pas” străbate succint șase generații de femei și patru de bărbați. Peste toate survolează o privire fermă care păstrează doar fotografiile din călătoriile nefăcute. Două călătorii într-o viață. În una, încape toată viața netrăită. În cealaltă, promisiunea unui ținut imaginar. Între cele două, femeia care vrea mereu ceea ce nu are.

„Es Mal Pas” este o carte de auto-ficțiune, scrisă exact atunci când trebuia să fie scrisă. Între cele două coperte regăsim personaje extrem de puternice și bine conturate. Scriitura emană o gingășie brutală, Iren Arsene Mate a reușind astfel ceva extrem de dificil: să scrie o carte captivantă înlocuind narațiunea cu evocarea, dând naștere unei materii poetice, poetizate și poetizante. Volumul este o mărturie sinceră despre ce înseamnă să reușești, să eșuezi, să închei unele lucruri iar pe altele să îți fie imposibil să le închei vreodată.

„Es Mal Pas” este o carte scrisă într-un moment în care se încheie o etapă și începe una nouă cu întrebarea „ce se mai adaugă la fericire”? În mod surprinzător, sau poate nu, la fericirea lui Iren Arsene Mate se adaugă, în cele din urmă, chiar această carte.

Poți să trăiești ani mulți lângă cineva și să nu i te destăinui până la capăt. Poți să vezi un bărbat prima oară în viața ta, să îi reții zâmbetul, tonul vocii, poate că numele nici nu i l vei afla, dar ceva te face să simți nevoia să vrei să i povestești ce te apasă, să i vorbești despre dreptatea ta, despre nestatornicia ta, despre obișnuințele tale proaste și plicticoase, despre dorința paralizantă de a pleca de acasă. – Iren Arsene Mate.

„Es Mal Pas” – când fragilitatea unei femei devine putere.

Cartea poate fi achiziționată aici —> http://bit.ly/2QfNZVZ

Parteneri: Mariana GorczycaCentral Park Hotel Sighisoara
Partener monitorizare media: Klarmedia