Mihai Eminescu Trust a inaugurat la sfarsitul saptamanii trecute casa de oaspeti Richis 119

0
528
views

Această casă este cunoscută sub numele de casa Tinnen Marz Hof, iar numele provine de la măcelarul local care lucra aici, în partea stângă a casei. Există o poveste frumoasă despre modul în care oamenii din sat aveau încă acest acord în acele vremuri: dacă s-ar fi întâmplat ceva cu unul dintre animalele domestice aparținând membrilor comunității locale și care trebuiau să fie sacrificați, a fost adus aici; toata comunitatea ar cumpara apoi o bucata de carne pentru a ajuta la diminuarea pierderii financiare a proprietarului acestui animal. Dacă ar mai rămâne carne, Tinnen Marz o va trimite prietenului său, măcelarului din Biertan, satul din apropiere.

Acest măcelar avea mulți copii și era unul dintre cei mai bogați oameni din sat, fiind și proprietarul moarii locală. Fiul său George sa căsătorit cu vărul lui Johann Schaas și a fost ultimul din familia sa să trăiască în această casă; obișnuia să păstreze aici un pub cu “eine Spieluhr”, astfel încât să existe și muzică care să fie ascultată în casă.

La inaugurare Cvartetul Chordis a incantat participantii cu muzică clasică, interpretând: Joseph Hayden Op 20, Quartet nr 2 în Do major.