Municipiul Sighișoara: Clădirea CEC Bank din centrul Sighisoarei a fost vândută

0
2297
views

Dată fiind starea de degradare în care se afla clădirea situată în Sighișoara, str. Octavian Goga, nr. 14, aflată în proprietatea CEC Bank, în ultimii ani, Municipiul Sighisoara a solicitat, în repetate rânduri, proprietarilor imobilului să ia măsuri, primarul municipiului, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean transmițând invitația de dialog conducerii CEC Bank pentru găsirea unor soluții.

Totodată, acestora le-a fost transmis și Regulamentul privind stabilirea condițiilor de majorare a impozitelor pe clădirile și terenurile neîngrijite de pe raza municipiului Sighișoara care prevede majorări de până la 500% pentru clădirile neîngrijite.

CEC Bank a informat Municipiul Sighișoara că, în data de 26 martie 2019, conducerea băncii a aprobat vânzarea imobilului, urmând să se perfecteze contractul de vânzare-cumpărare.
Ne exprimăm încrederea că zona centrală a municipiului va fi revitalizată, în proximitatea acestui imobil municipalitatea având în plan dezvoltarea unui proiect care prevede crearea unui spațiu public multifuncțional ce va fi utilat atât ca un loc pentru desfășurarea unor evenimente, cât și ca un spațiu public reprezentativ cu funcționalități permanente.