Municipiul Sighișoara: La începutul lunii iulie sunt programate lucrări de intervenții în primă urgență, la segmentul de zid prăbușit din cadrul Tronsonului 11 al Zidului Cetății Sighișoara

0
398
views

Primarul municipiului, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean a inițiat Proiectul de hotărâre privind aprobarea încheierii Protocolului de colaborare între Asociația ,,Monumentum” și Municipiul Sighișoara, cu sprijinul Institutului Național al Patrimoniului.
Protocolul prevede o colaborare între Municipiul Sighișoara și Asociația ,,Monumentum”, în cadrul proiectului ,,Ambulanța pentru monumente”, pentru salvarea segmentului prăbușit din Zidul Cetății- Tronsonul 11.

În Sighișoara, proiectul ,,Ambulanța pentru Monumente” urmeaza a se implementa în perioada 5-15 iulie 2020 iar protocolul de colaborare va fi supus aprobării Consiliului Local Sighișoara în ședința de joi, 25 iunie 2020.
Conform protocolului se va reface zidul, din aceleași material din care a fost construit (piatră zidită cu mortar de var).
Lucrările de intervenții în primă urgență la segmentul prăbușit – Tronsonul 11 al Zidului Cetății Sighișoara au fost incluse în calendarul intervențiilor programate pentru anul 2020 anunțate de Ambulanța pentru Monumente – Transilvania Sud.
Proiectul de salvare a clădirilor din Transilvania ,,Ambulanta pentru Monumente” a primit Premiul European pentru Patrimoniu “ Europa Nostra 2020”.

Premiile Europene pentru Patrimoniu / Premiile Europa Nostra au fost lansate de Comisia Europeană în anul 2002 fiind încă de atunci gestionate de Europa Nostra – Vocea europeană a Societății Civile dedicate Patrimoniului Cultural. Premiile beneficiază de sprijinul programului ,,Europa Creativă” al Uniunii Europene.
Proiectul „Ambulanța pentru monumente” susținut de Alteța Sa Regală Prințul de Wales, a fost lansat în anul 2016 pentru a contribui la salvgardarea a sute de monumente istorice, printr-o rețea de organizații active în domeniul patrimoniului.