Municipiul Sighișoara: Lucrări de întretinere și amenajare spații verzi în Sighișoara

0
376
views

Primăria Sighișoara, prin secția Sere – Spații Verzi din cadrul SC Ecoserv Sig SRL continuă să îngrijească zonele verzi din aliniamente și parcuri, precum și cele de la asociațiile de proprietari și locatari.

Au fost realizate lucrări de cosit manual pe străzile Ilarie Chendi, Ana Ipătescu, Horia Teculescu, Nicolae Titulescu iar săptămâna aceasta lucrările vor continua pe străzile: Andrei Șaguna, Gării, Morii, Mihai Viteazu, Avram Iancu și în Cetatea Sighișoara, urmând ca până la sfârșitul acestei luni să fie realizate astfel de lucrări pe toate străzile și cartierele din municipiu.

Lucrările de întreținere și amenajare spații verzi vor continua în Sighișoara și în perioada următoare iar cetățenii sunt rugați să sprijine și ei aceste demersuri necesare pentru înfrumusețarea orașului și să respecte H.C.L. nr. 181/2017 care stabilește obligațiile și responsabilitățile instituțiilor publice, agenților economici, celorlaltor persoane juridice și a cetățenilor, pentru asigurarea unui climat de ordine și curățenie pe teritoriul municipiului Sighișoara.

Totodată se aduce la cunoștiința celor care dețin terenuri în intravilan, pe raza municipiului Sighișoara, neviabilizate până în acest moment, că au obligația întreținerii lor.

Potrivit H.C.L. nr. 181/2017 aceștia au obligația de a efectua de curăţenie şi întreţinere a terenurilor, curților, spaţiilor verzi, a trotuarelor, rigolelor, căilor de a acces, parcărilor, zonelor din preajma garajelor, a aleilor aflate în imediata apropiere a imobilelor pe care le deţin, indiferent cu ce titlu, sau în care îşi desfăşoară activitatea, astfel încât acestea să fie în permanenţă curate, cu un aspect corespunzător şi îngrijit.