Municipiul Sighișoara: Sighișoara în Topul Orașelor de Nota 10, realizat de Banca Mondială

0
907
views

Banca Mondială a realizat un studiu în mai multe municipii din România pentru a stabili Orașele de Nota 10. Sighișoara se află în acest top fiind singura localitate care se regăsește în preferințe desi nu are statut de reședință de județ.

Prin acest sondaj realizat de Banca Mondială au fost stabilite mai multe criterii ce definesc un oraş „de nota 10”, respectiv „curăţenie, aer curat, linişte”, „obiective turistice, servicii HORECA de calitate”, „economie dezvoltată, locuri de muncă bine plătite, comerţ dezvoltat”, „arhitectură atrăgătoare, un concept urbanistic armonios”, „cultură, evenimente, vitalitate”, „infrastructură rutieră şi pietonală îngrijită”, „servicii publice de calitate, educaţionale, sănătate”, „oameni civilizaţi, spirit civic, amabilitate”, „spaţii verzi, parcuri, flori, copaci” şi „peisaje memorabile speciale”.

În urma aplicării lor și a prelucrării datelor, Orașele de Nota 10 sunt: Braşov, Cluj-Napoca, Sibiu, Bucureşti, Oradea, Timişoara, Iaşi, Constanţa, Alba Iulia, Sighişoara.
“ Aceste rezultate ne bucură, orașul nostru merită ce e mai bun, nu doar prin ceea ce realizăm fiecare dintre noi prin munca noastră ci și prin imaginea pe care o avem despre el și pe care o transmitem și celorlalți. Astfel de topuri, precum cel realizat de Banca Mondială și de alte organisme internaționale independente, confirmă faptul că Sighișoara este un brand atât la nivel national cât și international. Aceste rezultate ne bucură și ne obligă, am început mai multe proiecte și cu răbdare trebuie să le ducem la finalizare. “ primar, Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean.