Pique Newsmagazine – Columbia Britanică – Explorand Transilvania in cautarea semnelor lui Dracula

0
175
views

Pique Newsmagazine din Canada, Columbia Britanică, a publicat un articol despre mitul Dracula, si exporarea zonei Transilvaniei in descoperirea istoriei.

“Orașul Sighișoara se află în centrul legendelor contelui Dracula. Aceasta a fost fondată în secolul al XII-lea de sașii transilvăneni, dar Dracula este cel care a pus orașul pe hartă cu vizitatorii de astăzi. Desemnat drept patrimoniu mondial de către UNESCO, orașul este plin de străzi pietruite, turnuri și biserici. Urcăm scara din lemn cu 175 de pași care duce spre Biserica de pe Deal, urmând pașii călătorilor, studenților și vizitatorilor de când a fost construită în 1642.

Sighișoara este locul de naștere al lui Vlad Dracula. Îi poți vizita casa in care s-a nascut, acesta fiind acum un restaurant și un muzeu. În timp ce urcăm scările înguste către muzeu, într-un întuneric aproape complet, ceva îmi cade pe gât provocând piele de gaină pe tot corpul meu. Ajungând într-o cameră întunecată, ajungem față în față cu un vampir într-un sicriu. Când ne apropiem, brațul lui răsare provocând țipete înăbușite de la mai mulți vizitatori. O secundă aproape că cred în vampiri.” Citeste tot articolul pe pagina web Pique – Exploring Transylvania for signs of Dracula Foto 4K STUDIO