Prezentare video Saptamana Haferland 2017

0
191
views

Peste 5000 de turiști au participat la ediția din 2017 a festivalului Săptămâna Haferland, în perioada 9-14 august și s-au bucurat de activități culinare și culturale în satele Criț, Viscri, Roadeș, Meșendorf, Saschiz, Rupea, Cloașterf, Homorod, Bunești și Archita. Organizatorii au dedicat această ediție a festivalului artei culinare săsești, sub sloganul „Tradiții săsești în bucate de poveste”. Nu au lipsit nici concertele în bisericile fortificate, spectacolele de teatru, proiecțiile de film în aer liber, demonstrațiile de tradiții populare și balul săsesc.

In perioada 2-6 August 2018 va avea loc festivalul cu mestesug, sasesc, Saptamana Haferland. Sunteti invitati in satele transilvanene Archita, Roades, Saschiz, Rupea, Crit, Bunesti, Cloasterf, Mesendorf, Visci, pentru a lua parte la conerte, proiectii de film, workshop-uri cu mestesugari locali, preparate locale, activitati pentru copii, bal sasesc.

Festivalul “Săptămâna Haferland” își propune să atragă deopotrivă sașii întorși acasă și turiștii care vor să descopere o zonă de poveste, acesta fiind cel mai mare eveniment dedicat promovării culturii săsești din Transilvania. Primele patru ediții ale festivalului Săptămâna Haferland au strâns peste 8000 participanți și s-au bucurat de prezența a zeci de personalități ale vieții culturale și sociale din România și din Germania.