Cuprins program si prezentare Zilele Sighisoarei 2017

0
4156
views

În perioada 19-21 mai 2017 Municipiul Sighișoara, în baza Hotărârii Consiliului Local Sighișoara nr. 58/11.04.2017, organizează în zona centrală a municipiului, evenimentul “Zilele Sighișoarei”.  În programul evenimentului, pregătit pentru toate vârstele, au fost incluse activități culturale, manifestări sportive – competiții de șah, handbal, fotbal, arte marțiale, karting – sesiunea de comunicări științifice pe tema istoriei locale, masa rotundă pe tema integrării copiilor cu dizabilități în societate, teatru, spectacole de magie și teatru interactiv pentru copii, expoziții de pictură ale artiștilor plastici sighișoreni, concerte corale, programe artistice susținute de elevii sighișoreni, foc de artificii și mult așteptatele concerte în aer liber.

Programul complet poate fi consultat aici: http://sighisoaraonline.com/content/radioson-program-zilele-sighisoarei-2017/

Vineri, 19 mai a.c., la ora 17.00, în Piața Sigma va avea loc deschiderea oficială a evenimentului “Zilele Sighișoarei”, iar pe scenă vor evolua elevi sighișoreni, artiști, coruri și ansambluri locale – Ansamblul Românașul& Andreea Lăpădat, Daniela Vlad, Doina Pintea, Nicu Pintea și Nicu Șopterean, Fanfara Sighișoara, Ansamblul de dansuri Kikerics și FDGR Sighișoara, Corurile Armonia, Nicolae Bogdan și Vox Animi și Sighișoara Dansează.
Pe parcursul celor trei seri, sighișorenii se vor putea bucura de concerte susținute de artiști de renume precum Cristian Pomohaci, Gabriel Dorobanțu, Gabriel Cotabiță, Trupa Hara, Adda, Lidia Buble și Alex Velea.

Sâmbătă, 20 mai 2017, Muzeul de Istorie Sighișoara marchează evenimentul internațional Noaptea Muzeelor prin organizarea unor ateliere de povești la parterul Turnului cu Ceas, iar în intervalul orar 20.00-24.00 – ultima intrare la ora 23.30 – vizitarea Muzeului de Istorie Sighișoara, în toate cele trei locații: Turnul cu Ceas, Colecția de Arme și Camera de Tortură, va fi gratuită.
Pentru că persoanele cu dizabilități formează un grup foarte divers care trebuie să înfrunte unele bariere, extrem de variate, care se confruntă cu o stare de multiplu defavorizat și cărora trebuie să le acordăm o atenție deosebită, în special din prisma integrării, sub toate aspectele – educaționale, profesionale, ocupaționale, comunitare, în cadrul evenimentului se va desfășura și Masa rotundă având ca temă “Integrarea în societate a copiilor cu dizabilități”.

Duminică, 21 mai a.c., Stadionul Municipal va găzdui, la ora 11.00, meciul de fotbal OldBoys: Metalul-Faianța, Sala Polivalentă “Radu Voina”, începând cu ora 15.00, Finala Turnelului de handbal juniori “Handbal= sport, mișcare, sănătate”, demonstrația de arte marțiale și meciul de handbal demontrativ H.C.M. Sighișoara – C.N.E. Sighișoara, iar Clubul Copiilor, începând cu ora 15.00, demonstrațiile de karting.
La Sala Sander începând cu ora 09.00, se va desfășura Competiția de Șah „Cupa Zilele Sighișoarei” la care sunt așteptați toți iubitorii de șah.
Programul, regulamentul competiției de șah și informații utile pentru comercianți se găsesc pe www.sighișoara.org.ro

Vă așteptăm!