RadioSon: A fost aprobat calendarul manifestarilor cultural-artistice, sociale si de mediu ce vor fi organizate de Municipiul Sighisoara in acest an

0
1183
views

Prima manifestare din calendar este dedicata Zilei Europei si se va desfasura in perioada 9-11 mai la Biblioteca municipala, in program fiind inclusa o expozitie de carte si o sesiune de comunicari stiintifice- “Local, regional, national in context european”. Si in 1 iunie de Ziua Copilului vor fi organizate manifestari dar si de Ziua Eroilor, in 6 iunie. In 26 iunie la Sala Sander va fi organizata o actiune preventiva de Ziua Internationala Impotriva Consumului si Traficului illicit de droguri.

Festivalul Sighisoara Medievala va fi organizat in perioada 26-28 iulie, potrivit acestui calendar iar in 31 august va fi marcata Ziua Limbii Romane. Ziua Solidaritatii Oraselor Patrimoniu Mondial va fi marcata in data de 8 septembrie cand la Sala Sander se va desfasura activitatea “ Sighisoara- 20 de ani in patrimonial UNESCO” activitate ce va include o expozitie fotografica, un simpozion si un spectacol cultural-artistic.

Festivalul Fanfarelor este programat pentru 1 septembrie data la care va fi marcata si Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice printr-un spectacol cultural-artistic ce se va desfasura la Sala Mihai Eminescu. De 1 decembrie vor fi organizate manifestari dedicate Zilei Nationale a Romaniei iar in perioada 27-31 decembrie se vor organiza Manifestari specifice Sarbatorilor de iarna, targ de produse traditionale, spectacol cultural-artistic si foc de artificii la trecere dintre ani, manifestarile urmand a se desfasura in Piata Octavian Goga si pe str Morii.

La propunere viceprimarului municipiului Toth Tivadar consilierii au aprobat si amendamentul privind organizarea Zilei limbii maghiare in 13 octombrie si in Sighisoara ca si in alte localitati cu populatie vorbitoare de limba maghiara iar la propunerea consilierilor Sirbu Iulian si Mihai Marcel Soneriu in 1 decembrie vor fi premiati elevii care au obtinut rezultare deosebite la olimpiade si la examenul de bacalaureat precum si elevii premiati la diferite concursuri scolare.

Calendarul manifestarilor cultural-artistice, sociale si de mediu ce vor fi organizate pentru anul in curs se aproba la inceputul fiecarui an de catre consilierii locali.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara