RadioSon: Ambulanță donată Centrului de Îngrijire și Asistență Sighișoara (fost Cămin de Bătrâni)

0
353
views

Sâmbătă, în data de 11.05.2019, s-a desfășurat la Centrul de Îngrijire și Asistență Sighișoara ceremonia de predare a ambulanței donate instituției de grupul pompierilor voluntari din comitatul Shropshire, Marea Britanie.

La eveniment au luat parte Steve Worrall, inițiatorul operațiunii de voluntariat, împreună cu alți 4 pompieri voluntari din Marea Britanie, Ovidiu-Dumitru Mălâncrăvean, Primarul Municipiului Sighișoara, directorul centrului, Părintele Florin Avram și Caroline Fernolend, Președintele Fundației Mihai Eminescu Trust. Lor li s-au alăturat reprezentanți din conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea” al Județului Mureș și ai Detașamentului de pompieri Sighișoara.
Vizita grupului de pompieri britanici face parte dintr-un parteneriat între ISU Mureș și Serviciul de Pompieri Voluntari din Shropshire, parteneriat susținut de Fundația Mihai Eminescu Trust.

Prima acțiune de acest fel a avut loc în anul 2012, când pompierii din Shropshire au donat două autospeciale pentru ISU Sighișoara. Tot atunci, echipa de pompieri birtanici a legat o strânsă prietenie cu locatarii și angajații căminului de bătrâni din oraș. În 2014, aceștia au renovat patru camere în care locuiesc persoane vârstnice și au montat balustrade pe holurile căminului. Cu ocazia vizitei din mai, pompierii au anunțat că anul acesta vor demara un nou proiect de renovare a încăperilor instituției.

Vizita voluntarilor britanici a mai cuprins opriri în Târgu Mureș și Viscri. Până în prezent, echipa de pompieri din Shropshire a donat 46 de autospeciale pentru diferite unități de intervenție din județul Mureș, dar și echipamente de protecție.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara