RadioSon: Astazi motiv de sarbatoare pentru peste 300 de sighisoreni Sarbatoarea are o semnificatie aparte in Transilvania.

0
142
views

Astăzi este sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril. Sarbatoarea are o semnificatie aparte in Transilvania.
Sfântul Mihail este patronul bisericilor creştine, iar Sfântul Gavril este cel care a vestit întruparea şi a fost alături de Iisus în grădina măslinilor.
Sărbătoarea de astăzi are o semnificație cu totul aparte pentru creștinii din Transilvania,
In multe locuri din Transilvania, sfinții arhangheli se confundă, ca sărbătoare, cu pomenirea morților.
In Bisericile Ortodoxă şi Greco-Catolică, de sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli se face pomenirea celor adormiţi, prin urmare credincioşii merg la cimitir cu flori şi lumânări.

În 8 noiembrie își sărbătorește ocrotitorii spirituali și Jandarmeria Română, prilej cu care la unitățile militare ale instituției vor avea loc slujbe religioase dedicate acestui important moment. Jandarmeria Română are deviza Lex et ordo (Lege și ordine), acesta fiind motivul principal care a stat la baza alegerii Sfinților, după anul 1940, drept ocrotitorii spirtuali ai instituției, Arhanghelul Mihail fiind considerat drept apărătorul legii, iar Arhanghelul Gavril, apărătorul dreptății și al ordinii.

Peste 1,3 milioane de romani poarta numele acestor sfinti.
Toate bisericile din Sighisoara au fost astazi pline la Sfanta Liturghie.
In Sighisoara peste 300 persoane poarta numele Mihail sau Gavril si derivate a acestor nume iar pentru ei astazi este motiv de sarbatoare.
La multi ani, tuturor!

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara