RadioSon: Autenticitate si accent pe caracterul medieval in cadrul Festivalului Sighisoara Medievala

0
566
views

Aceasta își propun organizatorii ediției 2021 a Festivalului. În cadrul unei conferințe de presă premergătoare evenimentului primarul municipiului Iulian Sîrbu a declarat că începând cu această ediţie a Festivalului Sighişoara Medievală se va pune accentul pe promovarea caracterului medieval al manifestării, până şi în cele mai mici detalii.

“Anul acesta, mai mult ca oricând, punem preţ pe autenticitate. Stilul medieval este condiţia sine-qua-non. Participanţii acestei ediţii vor intra într-un cadru de poveste, specific unei epoci demult apuse, dar care ne-a lăsat această moştenire culturală, acest patrimoniu viu, recunoscut la nivel mondial, UNESCO – Cetatea Medievală a Sighişoarei”

Primarul municipiului a precizat că, în acest an, în Cetatea Medievală, tarabele vor avea un specific medieval, lucru prevăzut și în Regulamentul de organizare și desfășurare al festivalului, iar pentru ediţia de anul viitor se dorește a se confecţiona şi mobilier stradal specific Evului Mediu, astfel încât să se încadreze în atmosfera din acea perioadă.

Potrivit primarului poavazarea Cetății Medievale a început iar unele steguleţe specifice perioadei medievale, vor rămâne şi în afara perioadei festivalului, iar pentru perioada de iarnă vor fi gândite decorațiuni specifice care să cadreze caracterului medieval.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara