RadioSon: CFR SA a receptionat peste 100 de km de cale ferata modernizata intre Simeria – Sighisoara

0
1164
views

Serviciul Comunicare Mass-Media a transmis unele precizări privind rezultatele companiei in ultimii ani. Potrivit acestora CFR SA a finalizat în proporție de 85% lucrările de modernizare a infrastructurii și suprastructurii feroviare pe aproape 180 de kilometri de cale ferată între Simeria – Sighișoara, fiind recepționați peste 100 km de cale ferată modernizată; Totodata CFR a lansat si procedura de licitație pentru 120 kilometri de cale ferată pe secțiunea Brașov – Sighișoara;

Tronsonul de cale ferată Simeria – Sighişoara are o lungime totală de 173,47 km. Programele de reabilitare a infrastructurii și suprastructurii feroviare aflate în execuţie pe tronsonul Simeria – Sighişoara acoperă toate specialitățile de lucrări feroviare (linii, peroane, instalații de siguranță și dirijare a traficului, gări, puncte de oprire, poduri, podețe, tuneluri, pasaje pietonale, treceri la nivel şi substaţii de tracţiune), şi au ca obiectiv general asigurarea interoperabilităţii infrastructurii feroviare de-a lungul Coridorului IV Paneuropean (ramura nordică), îmbunătăţirea calităţii transportului feroviar, sporirea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi la 120 km/h pentru trenurile de marfă.

Reabilitarea acestui tronson are termen estimat de finalizare pentru anul 2018. Lucrările de modernizare a infrastructurii feroviare aferente celor două secţiuni Braşov – Apaţa şi Caţa – Sighişoara, î. , va promova mobilitatea pe secţiunea Frontiera Ungară – Curtici – Arad – Simeria – Sighişoara – Braşov, prin creşterea vitezei de circulaţie la 160 km/h, reducerea duratei de transport, creşterea siguranţei feroviare, facilităţi pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă, introducerea sistemelor moderne de semnalizare şi de management al traficului şi îmbunătăţirea gradului de confort oferit călătorilor în staţiile de cale ferată.
În cadrul contractului de execuţie lucrări vor fi executate mai multe lucrări de infrastructură şi suprastructură feroviară: terasamente linii de cale ferată, consolidări, poduri şi viaducte, podeţe, tuneluri, pasaje superioare, drumuri, linie de contact, trafic feroviar, sistem de informare a călătorilor, energoalimentare, telecomunicaţii, comunicaţii pentru semnalizare, fibră optică, supraveghere video, arhitectură, instalaţii electrice, instalaţii sanitare, instalaţii termoventilaţie, apărări de maluri, semnalizare, protecţia mediului. Pe acest traseu se află 11 puncte de secţionare, toate centralizate electrodinamic (CED) – 4 staţii de cale ferată, 15 halte, două noduri de cale ferată principale şi un tunel dublu de 660 de metri.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara