RadioSon: Cod galben de ninsori si pentru zona noastra

0
393
views

Peste 800 pompieri militari sunt pregătiți să intervină în cele 8 județe vizate de ninsorile prognozate pentru perioada următoare. Conform atenționării Cod Galben emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, începând de joi, ora 18.00, până vineri, ora 17.00, în județele Bistrița-Năsăud, Botoșani, Harghita, Maramureș și Mureș, precum și în anumite zone din județele Neamț și Satu Mare, vor predomina ninsorile, iar vântul se va intensifica, ajungând pe crestele montante la 70 km/h.

Pentru eficientizarea misiunilor de răspuns în zonele aflate sub incidenţa atenționării de vreme rea emise, peste 800 de pompieri cu 340 mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populației și autorităților publice locale. Răspunsul la eventualele acțiuni de intervenție în zone greu accesibile va fi asigurat de7 șenilate, 10 autofreze, 6 autospeciale de transport victime multiple și 53 de echipaje medicale SMURD. În funcție de evoluția vremii și a situației din teren, echipajele pot fi suplimentate cu personal și mijloace de la alte inspectorate care nu se află sub incidența atenționărilor.

O altă măsură preventivă vizează informarea autorităților publice din zonele posibil a fi afectate de fenomenele meteorologice periculoase, pentru activarea, la nevoie, acentrelor județene de coordonare și conducere a intervenției, care au în componență reprezentanți ai tuturor structurilor cu atribuții în managementul situațiilor de urgență. Recomandăm cetățenilor să urmărească permanent atenționările transmise de autorități, să se informeze asupra stării drumurilor și să își echipeze autoturismele pentru circulația în regim de iarnă. De asemenea, recomandăm persoanelor care vor să urmeze trasee montane să fie echipați corespunzător și să evite zonele cu vizibilitate redusă. Evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Sursa: ISU Horea Mures

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara