RadioSon: Concert extraordinar maine seara la Sighisoara

0
211
views

Este vorba despre Recital Liszt in interpretarea lui Viniciu Moroianu.

Concertul este programat de la ora 18.00 in Sala Festiva a Primariei si face parte din Stagiunea de concerte organizata de Fundatia Cultural Stiintifica Gaudeamus la Sighisoara cu sprijinul Municipiului Sighisoara si a Consiliului Local. Radio Son, radioul local al Sighisoarei este partener al acestui eveniment. Intrarea la concert este gratuita.

Viniciu Moroianu s-a născut la București, unde a absolvit Universitatea Națională de Muzică în 1985, la clasa maestrului Gabriel Amiraș. Este laureat al concursurilor internaționale de la Paris (1979) și București (“George Enescu”, 1991). Are un vast repertoriu pianistic, de la clasici la contemporani și o activitate concertistică de peste 850 de apariții scenice, între care recitaluri la Paris, Roma, Berlin, Madrid, München, Venezia, Graz, San Jose, Palm Beach, Neuchatel, concerte cu orchestrele filarmonicilor din țară sau în străinătate (Atena, Gorizia, Chișinău, Gabrovo), precum și cu formații camerale la Berlin, Atena, Budapesta, Copenhaga, Bruxelles, Luxemburg, Berna. În edițiile Festivalurilor “Enescu” de la București a concertat cu orchestre de cameră din Londra și Basel.

Este profesor universitar la Universitatea Națională de Muzică din București, unde a predat muzică de cameră (1990 – 1994) și din 1993 preda pianul, studenții săi obținând premii la concursuri naționale și internaționale.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara