RadioSon: Doua eleve sighisorence , castigatoare a unui concurs de limba romana, premiate la Palatul Victoria

0
1199
views

Elevele Toth Szabina, clasa a VIII-a şi Ambrus Timea clasa a V-a, de la Scoala Gimnazială Aurel Mosora din Sighișoara au fost ieri premiate la Guvern ca răsplată pentru rezultatele obținute la concursul de limba română – ”Carte frumoasă, cinste cui te-a scris!”.

Cele două eleve sunt pregătite de către profesorul Diac Alexandru iar în urma participării la faza națională a competiției, Ambrus Timea a obținut premiul I iar Toth Szabina a obținut mențiune.
Elevii clasaţi pe primele locuri, precum şi profesorii lor au fost primiţi la Palatul Victoria, unde li s-au oferit diplome şi cărţi din partea partenerilor concursului.

Concursul de competenţe lingvistice în limba română pentru minorităţi – “Carte frumoasă, cinste cui te-a scris!”, care se desfăşoară la Miercurea Ciuc, are rolul de a-i încuraja pe elevii maghiari să comunice în limba română şi le oferă acestora posibilitatea de a-şi testa cunoştinţele.
La cele 16 ediţii de până acum ale acestui concurs au participat 4.500 de elevi din clasele V-XII, de la şcoli cu predare în limba maghiară, 528 dintre ei fiind premiaţi.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara