RadioSon: Incendiul de la groapa de gunoi a Sighișoarei poate dura zile întregi

0
782
views

Este estimarea comandantului ISU ”Horea” Mureș, col. Călin Handrea.

Acesta a fost prezent la Sighișoara pentru a analiza situația din teren. Potrivit comandantului ISU Mureș focarele sunt de adâncime iar în momentul în care se acționează atât cu utilaje cât și cu apă, se oxigenează și focul se reaprinde.
“Se acționează cu 8 autospeciale cu apă și spumă de capacitate mare, avem sprijinul Aquaserv-ului și al Primăriei cu utilaje, dar în general acest tip de incendiu este de lungă durată.” a precizat col. Călin Handrea susținând că există pericolul ca incendiul să se extindă pe toată groapa de gunoi.

Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Mureş s-a deplasat la fața locului pentru a evalua situaţia din punct de vedere a afectării calităţii aerului.

Si prefectul județului Mureș, Mircea Dușa a venit la Sighișoara, pentru o evaluare exactă a situației produse si a fost convocat Comitetul ptr situatii de urgență

Se depun toate eforturile pentru stingerea incendiului de la Depozitil de deșeuri din Sighisoara, a dat asigurari si primarul municipiului, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean.

Vă reamintim că incendiul la Depozitul de deșeuri din municipiul Sighișoara a izbucnit astăzi, 20 septembrie 2019, la ora 4.00
Incendiul s-a manifestat pe circa 300 de mp și în adâncime de circa 15-20 metri.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara