RadioSon: Încep lucrările la Galeria Bătrânelor Doamne de la urcarea în Cetatea Sighișoara

0
450
views

Reprezentanții Primăriei Sighișoara au predat astăzi, 6 mai 2020, amplasamentul pentru obiectivul de investiții “Galeria Bătrânelor Doamne”, pentru consolidarea, restaurarea și punerea în valoare a acesteia.

Firma care va realiza lucrările la acest obiectiv de investiții are experiență în lucrări de intervenții la nivelul monumentelor istorice, în portofoliul de lucrări al acesteia regăsindu-se și reabilitarea turnurilor și a zidurilor de fortificație medievală la Cetatea Mediaș. Aceasta are la dispoziție pentru finalizarea lucrărilor un termen de maximum șase luni.

Primarul muncipiului, Prof. Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean, a precizat că momentul predării amplasamentului pentru realizarea lucrărilor la “Galeria Bătrânelor Doamne “ este important și că după surmontarea numeroaselor greutăți întâmpinate, nu ar mai exista impedimente pentru ca acest obiectiv să poată fi pus în valoare.

“De la construire, în perioada datată a sec. XIV-lea, și până în prezent, în lipsa unor lucrări de întreținere sau reparații, această galerie a avut de suferit, fiind afectată în special structura de lemn și zidăria de piatră, cu pericol de prăbușire în partea inferioară.

Predare amplasamentului executantului pentru realizarea lucrărilor la Galeria Bătrânelor Doamne este o etapă importantă, precum întregul proiect de restaurare a Cetății.

Lucrările de consolidare și refacere a ansamblului se vor realiza cu respectarea tipului de materiale și a aspectului initial al Galeriei. Sper ca în maxim șase luni să putem reda în circuitul turistic acest obiectiv important- Galeria Bătrânelor Doamne de la urcarea în Cetate “ a precizat primarul municipiului Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara