RadioSon: Intalnire pentru implementarea sistemului dual de invatamant si la Sighisoara

0
974
views

Intalnirea a avut loc astazi iar la aceasta au participat reprezentanti ai principalilor angajatori din Sighisoara interesati de formarea profesionala a viitorilor angajati. Acestia s-au intalnit cu primarul municipiului cu care au discutat despre implementarea proiectului unei scoli profesionale duale la Sighisoara dupa modelul celei de la Brasov.
Christian Felmer presedinte directorat a declarat ca discutiile sunt avansate cu cei din Brasov si ca ar fi bine ca modelul aplicat de ei sa fie implementat si in Sighisoara.

Agentii economici sighisoreni spun ca sunt interesati sa sprijine un astfel de invatamant in sistem dual in orasul nostru pentru ca asa cum a declarat si director Hermann Povel in ultima perioada este dificil de gasit personal calificat si educat. Paolo Dominioni plan manager spune ca firmele vin cu oferte interesante pe piata muncii, atat procesul de selectie cat si cel de productie fiind dinamice.

De la Primarie delegatia agentilor economici sighisoreni impreuna cu primarul municipiului au plecat la Liceul tehnologic nr 1 Sighisoara unde s-au purtat discutii cu conducerea unitatii de invatamant si cu cadrele didactice pentru implementarea acestui invatamant. Invatamantul dual este un sistem care presupune o colaborare între autorităţile locale, pe de o parte, scoala si companii private pe de alta parte. Acestea din urma sunt cele care isi prezinta necesarul pentru calificare, suporta costurile de scolarizare ale elevilor, ii si platesc inca din prima zi pentru ca urmeaza aceste cursuri si incheie un contract in baza caruia le asigura un loc de munca dupa finalizarea cursurilor.sistemul este implementat cu succes Brasov si in mai multe localitati din tara deschise catre piata muncii.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara