RadioSon: Interventii ale pompierilor sighisoreni la incendiile de vegetatie uscata

0
686
views

Pompierii sighisoreni au fost solicitati in aceasta dimineata sa intervina la un incendiu de vegetatie uscata pe strada Aurel Vlaicu. Incendiul a fost semnalat putin dupa ora 10.00 iar la fata locului s-a deplasat o autospeciala cu apa si spuma si 5 subofiteri.
In ultima perioada a crescut foarte mult numarul incendiilor de vegetatie uscata la care a fost solicitata interventia pompierilor.

Spre exemplu, in perioada 27 martie – 02 aprilie Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Horea’’al județului Mureș a fost solicitat prin numărul de urgență 112 să intervină la un număr de 37 de incendii de vegetație uscată în urma cărora au ars 9,5 ha litieră pădure, 24,5 ha vegetație uscată și 5 ari plantație de pin. Pe lângă pagubele materiale importante produse de aceste incendii, inspectoratul a dislocat importante forțe și mijloace materiale pentru stingerea acestora, se arata intr-un comunicat al ISU Mures.

Aproape in fiecare zi pompierii sighisoreni sunt solicitati sa intervina pentru stingerea incendiilor de vegetatie uscata si aceasta in conditiile in care legea interzice arderea resturilor vegetale si prevede si amenzi pentru cei care nu se conformeaza.
Pericolul mare la incendiile de vegetaţie uscată îl reprezintă nerespectarea distanţelor de siguranţă faţă de locuinţe, anexe gospodăreşti, depozite de furaje, păduri, plantaţii, reţele electrice, reţele de telefonie, sonde, conducte ce transportă gaze şi lichide combustibile, căi de circulaţie, fapt ce, în unele situaţii a generat pe lângă pagube materiale şi efecte cum ar fi scoaterea din funcţiune a instalaţiilor electrice, de telefonie ori a afectat desfăşurarea în bune condiţii, a circulaţiei rutiere, periclitând siguranţa participanţilor la trafic, au mai adaugat reprezentantii ISU.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara